Gemeente Geldrop-Mierlo


Werk en inkomen

TEGEMOETKONING VOOR CLIËNTEN SOCIALE ZAKEN

De afdeling Sociale Zaken van de gemeente kent de Regeling Welzijnsactiviteiten. Deze Regeling maakt het mogelijk dat ook inwoners met een (gezins)inkomen op bijstandsniveau en weinig vermogen kunnen deelnemen aan activiteiten van sociaal-culturele, recreatieve en/of educatieve aard. De tegemoetkoming bedraagt maximaal EUR 128,00 per gezinslid per jaar.

De Regeling Welzijnsactiviteiten geldt bijvoorbeeld voor: abonnementen op de kabel, telefoon en internet, een lidmaatschap van een sportvereniging, het volgen van muziekles, het gebruikmaken van een peuterspeelzaal, de entree voor een schouwburg of bioscoop, toegang voor een pretpark, een abonnement op een krant of tijdschrift of het cursusgeld voor het volgen van bijvoorbeeld een cursus Spaans.

DE TEGEMOETKOMING AANVRAGEN Voor kosten die u in 2006 maakt, kunt u de tegemoetkoning aanvragen tot 1 april 2007. Uw aanvraag kunt u indienen bij de balie van Sociale Zaken (op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.30 uur) in het gemeentehuis aan de Hofstraat 4 in Geldrop. De gemeente is verplicht om de betalingen die we doen in het kader van de Regeling Welzijnsactiviteiten te verantwoorden. Dit is dan ook de reden waarom wij u vragen betaalbewijzen mee te nemen en u te legitimeren.

De afdeling Sociale Zaken kent nog meer regelingen waarvoor u een tegemoetkoming kunt krijgen in kosten die u heeft gemaakt. Vraag uw consulent om meer informatie.