Gemeente Nijmegen

Gouden Zebra voor verkeersveiligheidsplan scholen

De basisscholen Groot Nijeveld, De Oversteek, en Montessori Nijmegen dingen dit jaar mee naar De Gouden Zebra. Dit is een verkeersveiligheidsprijs van 5000 euro voor de school die het beste verkeersveiligheidsplan maakt.

Wethouder Jan van der Meer maakte maandag 18 september de drie genomineerde scholen bekend. Zij gaan zich buigen over het verbeteren van de verkeersveiligheid rond hun school en de route naar huis. Hierbij zullen zowel leerlingen als ouders betrokken worden.

Vertegenwoordigers van de scholen kregen maandag op het stadhuis een nadere toelichting over het verkeersveiligheids-project. SOM onderwijs- en milieuprojecten ondersteunt de scholen bij het maken van een breed gedragen verkeersveiligheidsplan. De leerlingen spelen hierbij een centrale rol. De scholen krijgen sowieso 1000 euro voor de aanschaf van benodigde materialen. Daarnaast voert de gemeente waar mogelijk infrastructurele wensen van de scholen uit die voortkomen uit het plan.

In de Week van de Vooruitgang in september 2007 maakt de gemeente bekend welke van de drie scholen De Gouden Zebra en 5000 euro in handen krijgt.