Gemeente De Ronde Venen


Beursvloer De Ronde Venen

Gemeente De Ronde Venen, St. Leefbaarheid en de Taskforce Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Utrecht hebben recent het startsein gegeven voor de eerste Beursvloer De Ronde Venen op 8 februari 2007 door een speciale Beursvloercommissie op te richten die voorbereidingen treft. In de Beursvloercommissie is het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld vertegenwoordigd; onder meer de Rabobank, VIB, HVM, ING bank en de serviceclubs Rotary en Soroptimisten.

Een Beursvloer heeft als doel dat bedrijven samen met de maatschappelijke organisaties, stichtingen, scholen en verenigingen in een informele en dynamische sfeer komen tot handel; vraag en aanbod vinden elkaar in inspirerende matches.
Deze matches worden op een later moment omgezet in concrete resultaten die een bijdrage leveren aan de lokale samenleving. Een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Beursvloer De Ronde Venen is een initiatief van Gemeente De Ronde Venen.

De organisatie is in handen van Stichting Leefbaarheid in samenwerking met Stichting Cardanus uit Amstelveen. St. Cardanus heeft in het recente verleden Beursvloer Uithoorn en Beursvloer Amstelland georganiseerd. Tevens is er de ondersteuning van de Taskforce MBO Utrecht.

Handelen in betrokkenheid

Op de beursvloer wordt in alles gehandeld behalve in geld. Een bedrijf dat zijn betrokkenheid met de locale samenleving concreet vorm wil geven, kan talent, tijd, kennis, advies, materiaal, toegang tot netwerken en ervaring aanbieden en op die manier tegemoet komen aan de vraag van een stichting, vrijwilligersorganisatie vereniging of instelling.

De samenwerking leidt voor beide partijen tot winst. Het bedrijfsleven breidt haar netwerk uit en concretiseert tegelijkertijd de wens om maatschappelijk betrokken te ondernemen. In ruil voor het aanbieden van kennis krijgen bedrijven vaak een beter beeld van wat er in de samenleving leeft.

Een workshop ter voorbereiding

Ter voorbereiding op de Beursvloer zal een uit twee dagdelen bestaande workshop gehouden worden voor maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties. Voor bedrijven zal ook een bijeenkomst worden gehouden, waarin de voordelen van maatschappelijke betrokken ondernemen worden toegelicht. Hierover zullen wij op korte termijn informeren.

Taskforce Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

De beurscommissie wordt ondersteund door de Taskforce MBO Utrecht. De kracht van Taskforce in de kleinschaligheid, de betrokkenheid en in de gerichtheid op de locale samenleving. Eén op één worden contacten tot stand gebracht. Dat gebeurt onder andere op de beursvloeren die de komende tijd in de provincie Utrecht worden georganiseerd.

Kijk voor meer informatie op www.beursvloer.com of www.1000kansen.nl