Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 19 september

BERGEN OP ZOOM, 19 september 2006

Politie houdt zestal aan na drugsvangst

BREDA: Agenten van het drugsteam van de politie Midden en West-Brabant hebben maandagmiddag zes verdachten aangehouden. Het Joint Hitteam hield rond 14:00 uur aan de Lunetstraat drie Franse drugstoeristen (29, 29 en 32 jaar) aan, nadat het vermoeden bestond dat zij kort daarvoor drugs hadden gekocht in een shop aan de Haagweg. Tijdens een onderzoek in de auto van het drietal werd ruim 2 kg hennep en bijna een kilo hasj aangetroffen. De vangst was aanleiding om een nader onderzoek in de winkel in te stellen. In het pand werd ruim 200 gram hasj gevonden en een geldbedrag van enkele duizenden euros. De politie hield rond 16:00 uur de 33-jarige eigenaar van de shop uit s Gravenhage aan.Twee mannen, een 33-jarige inwoner van Rotterdam en een 43-jarige inwoner uit Lourdes, die in de winkel aanwezig waren zijn eveneens aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid van handel in verdovende middelen. De zes verdachten zijn in verzekering gesteld. De drugs en het geldbedrag zijn in beslag genomen.

Bredanaar (40) aangehouden na mishandeling man

CHAAM: De politie heeft maandagavond op een recreatieterrein aan de Industriestraat een 40-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling. Een 43-jarige inwoner van s Gravenhage belde rond 18:00 uur de politie, nadat hij volgens zijn zeggen was mishandeld door de Bredanaar, nadat hij naar de mening van de Bredanaar te hard had gereden op het recreatieterrein. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan verwondingen aan het gelaat. De politie onderzoekt de zaak.

Veelpleger aangehouden na lokaalvredebreuk

BREDA: In een winkel aan de Karrestraat is maandagmiddag rond 17:00 uur een 26-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk. De man staat bekend als veelpleger en had half augustus van dit jaar een toegangsverbod gekregen na een diefstal uit de winkel. De Utrechter is in verzekering gesteld. Naast de lokaalvredebreuk wordt hij ook nog verdacht van een diefstal uit het zelfde warenhuis.

Drie minderjarigen aangehouden voor insluiping en diefstal

BREDA: De politie kreeg in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 september melding dat er jongeren rondliepen in een bejaardencentrum aan de Heksenwiellaan. Bij onderzoek werd een 16-jarige Bredanaar aangetroffen en aangehouden in het centrum. Later werden ook een 17-jarige Bredanaar en een 15-jarig meisje uit Breda aangehouden voor huisvredebreuk, insluiping en diefstal. Het drietal zou eten hebben weggenomen in het gebouw en er hebben willen overnachten. Ze zijn gehoord en ingesloten.

Auteur: Henk Snepvangers / Inge Rijgersberg