Unicef



Libanon: Rode Halve Maan steunt Unicef-projecten

19 september 2006, Beiroet - Unicef heeft van de Rode Halve Maan uit de Verenigde Arabische Emiraten een miljoen dollar gekregen voor de hulpverlening aan Libanon.

Jongen in Zuid-Libanon voor een schoolgebouw waarvan de buitenmuur is weggeslagen. Foto: Unicef/HQ06-1218/Debbas Jongen in Zuid-Libanon voor een schoolgebouw waarvan de buitenmuur is weggeslagen. Foto: Unicef/HQ06-1218/Debbas

De Rode Halve Maan steunt met dit bedrag Unicef-projecten in Zuid-Libanon, dat zwaar geleden heeft onder de oorlog tussen Israël en Hezbollah. Bijna de helft van het geld is bestemd voor het herstel van drinkwatervoorzieningen. Daarnaast zorgt de Rode Halve Maan voor generatoren waarmee water kan worden opgepompt.

Geld voor de cold chain
Ook kan met het geld de zogenaamde cold chain in Zuid-Libanon worden hersteld. Hiermee worden alle maatregelen bedoeld die nodig zijn om vaccins in goede staat op hun plaats van bestemming te krijgen. Daarvoor zijn koelkasten, koelboxen en vervoermiddelen nodig. De Rode Halve Maan zorgt bovendien voor personeel ter ondersteuning van vaccinatiecampagnes.

Met de rest van de donatie kan ervoor worden gezorgd dat kinderen naar de kinderopvang of de basisschool kunnen, als volgende maand het nieuwe schooljaar begint. Voor een aantal van de 400.000 kinderen die in het kader van een 'Terug naar school'-campagne weer naar school gaan, kunnen schooltassen met schriften, pennen en andere schoolmaterialen worden aangeschaft. Ook kunnen met het geld lesmaterialen voor scholen in diverse delen van Zuid-Libanon worden gekocht.