Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen, 19-09-2006

Aanrijding fietser en bromfietser
HOOGEVEEN Een 14-jarige meisje uit Hoogeveen raakte dinsdagmorgen betrokken bij een aanrijding op de Zuidwoldigerweg. Zij wilde met twee vriendinnen op de fiets de weg oversteken en bleef halverwege even staan om het verkeer voorrang te verlenen. Ondanks een waarschuwing stak het meisje de weg over en botste tegen een 17-jarige bromfietser uit Zuidwolde. Beiden waren aanspreekbaar, maar werden naar het Bethesda ziekenhuis gebracht. De bromfietser heeft een gebroken arm en de fietser heeft wat schaafplekken en blauwe plekken aan de val overgehouden. (BPS 06-181048)

Politie houdt bromfietscontrole
EMMEN De politie heeft dinsdagmorgen aan de Meerdijk 50 bromfietsers gecontroleerd op de rollerbank. Van de 50 bromfietsers hadden 15 een te hoog vermogen. Vier van de 15 hadden een vermogen boven de 2 kw/h. Zij krijgen een brief thuis gestuurd en een bekeuring. Daarnaast zijn er nog twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet vast maken van een bromfietshelm. (BPS 06-181083)

Bekeuring voor jongen zonder rijbewijs
HOOGEVEEN Een 24-jarige jongen uit Hoogeveen is dinsdagmiddag bekeurd aan de Vos van Steenwijklaan. De jongen reed in een personenauto en werd tijdens een controle staande gehouden. Hij kon geen rijbewijs, kentekenpapieren of ander legitimatiebewijs tonen. Bij navraag via de meldkamer bleek dat de betrokkene niet in het bezit is van een rijbewijs. De auto is achter het bureau geparkeerd. (BPS 06-181161)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, tel. 0592 - 36 1280.