Senternovem3

Het Nieuwe Rijden verwelkomt twee nieuwe netwerkpartners

Maandag 18 september 2006 zijn er twee nieuwe netwerkpartners toegetreden tot het netwerk van Het Nieuwe Rijden. Het gaat hier om leasemaatschappij ALD Automotive en Euromaster. Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomsten onderschrijven zij hiermee de doelstelling van Het Nieuwe Rijden: een verlaging van de CO2-emissie in het verkeer. Dit wordt bereikt door het bevorderen van een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag. De samenwerkingsovereenkomst wordt door de twee partijen aangegaan met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en SenterNovem. SenterNovem is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma Het Nieuwe Rijden.

Het Nieuwe Rijden is een manier van autorijden die past bij de moderne autotechniek. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden is een comfortabele rijstijl die brandstof bespaart, veiliger is en bijdraagt aan een beter milieu.
Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst worden de genoemde partijen partner in Het Nieuwe Rijden netwerk. De nu 31 netwerkpartners ontwikkelen activiteiten op het gebied van rijopleidingen (rijbewijs B, C en D), rijstijl, gebruik van brandstofbesparende in-car apparatuur, verbetering van bandenspanning en het energielabel voor personenauto's.

Leasemaatschappij ALD Automotive met vestigingen in 34 landen binnen en buiten Europa, denkt actief met bedrijven mee over efficiency, kostenbesparing en de tevredenheid van leaserijders. Het Nieuwe Rijden levert de wagenparkbeheerder kostenvoordeel op, biedt de leaserijder een comfortabele rijstijl en is bovenal goed voor het milieu en de veiligheid op de weg. ALD Automotive is een van de initiatiefnemers van de wedstrijd De Zuinigste Rijder (www.dezuinigsterijder.nl) die in het kader van Het Nieuwe Rijden binnenkort van start gaat.

Euromaster is Europees marktleider met meer dan 10 miljoen verkochte banden en heeft een netwerk van zo'n 1.700 vestigingen in 10 landen van Europa. Euromaster is specialist in banden en auto-onderhoud voor zowel de particuliere als de zakelijke markt met personen-, bestelwagens en zwaardere vormen van professioneel vervoer. Binnen Het Nieuwe Rijden maakt Euromaster zich vooral sterk voor het belang van een juiste bandenspanning.

De netwerkpartners van Het Nieuwe Rijden zijn: ALD Automotive, ANWB, BOVAG, BP, CBR, Citroën Nederland, Consumentenbond, Euromaster, EVO, GE Fleet Services, Goodyear, Greenlease, Hermes, Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), Milieu Centraal, Opleidings- en Trainingscentrum van het Ministerie van Defensie (OTC-Rij), Politie Academie, Prodrive Training, Profile Tyrecenter, RAI-Vereniging, Savan Services, Shell Nederland, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche (VACO), VTL, Veilig Verkeer Nederland, Vereniging Mobiliteitsmanagement (VM2), Vereniging van Nederlandse Autoleasebedrijven (VNA), Verkeersveiligheidscentrum Rozendom (VVCR), VNO-NCW, en Vredestein.