Programma Elektronische Provincies


Milieuklachten in Flevoland via internet (19 september 2006)

Burgers en bedrijven die een milieuklacht bij de provincie Flevoland willen indienen, kunnen dat vanaf nu ook via internet doen. Het online formulier is te vinden op de website van de provincie: www.flevoland.nl.

Met het online formulier kunnen burgers en bedrijven op eenvoudige wijze milieuklachten melden bij de provincie. Het gaat om klachten of meldingen over stank, lawaai van bedrijven of vliegtuigen, andere overlast van bedrijven en grote bodemverontreinigingen. Ook voor meldingen van grotere dumpingen van afval en stroperij kan men het online formulier gebruiken.

Voor zeer dringende zaken die vragen om een directe aanpak, kan men terecht bij de Milieuklachtentelefoon. Deze is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 0320-265400.
Het online milieuklachtenformulier is dus bedoeld voor minder urgente meldingen en klachten.

Met behulp van enkele eenvoudige vragen wordt de melder vlot door het formulier geleid. Klachten die via het online formulier binnenkomen, worden dezelfde dag of, indien men buiten kantooruren een klacht indient, de eerstvolgende werkdag in behandeling genomen.

De provincie Flevoland werkt al langer aan het vereenvoudigen en toegankelijker maken van de dienstverlening naar burgers en bedrijven. Steeds meer diensten worden via het internet aangeboden. In de toekomst wordt het mogelijk om bijvoorbeeld vergunningen en subsidies aan te vragen via het internet. Naast deze nieuwe online mogelijkheden blijven de vertrouwde vormen van dienstverlening bestaan.