Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

19-09-2006
Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Ameland

Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Ameland
Tijdens de raadsvergadering van 11 september 2006 heeft de gemeenteraad de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Ameland vastgesteld. De verordening regelt het verlenen van individuele voorzieningen aan personen met beperkingen (bij het voeren van een huishouding, het verplaatsen in en om de woning en het lokaal verplaatsen per vervoersmiddel) en de voorwaarden waaronder deze voorzieningen worden verstrekt. De te verstrekken individuele voorzieningen bestaan uit een voorziening in natura, een financiële tegemoetkoming of een persoonsgebonden budget. Op grond van artikel 5 van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is de verordening op- en vastgesteld.

De verordening treedt in werking op 1 januari 2007 en ligt voor belangstellenden tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage op de afdeling Welzijn. U kunt de verordening ook bekijken op onze website www.ameland.nl.
Heeft u vragen over deze verordening? Dan kunt u contact opnemen met André-Douwe de Vries, telefoonnummer (0519) 555 576.
---

© 2006 Gemeente Ameland