Nieuwe VELUX Daglichtspot brengt extra daglicht


DE MEERN, 20060919 -- De nieuwe VELUX Daglichtspot brengt nu nog meer licht en optioneel ook ventilatie in ruimten die zich niet direct onder het schuine dak bevinden, zoals de gang, de badkamer of het toilet. Daarbij kan licht door de nieuwe sterk reflecterende stugge buis zelfs over een afstand van 6 meter "getransporteerd" worden.

Nog meer licht voor alle donkere hoekjes
In elk huis zijn er donkere hoeken waar behoefte bestaat aan meer natuurlijk licht. De VELUX Daglichtspot maakt het mogelijk om natuurlijk (dag)licht te brengen in ruimten die niet direct onder het schuine dak liggen. Denk hierbij aan een inpandige gang, toilet, badkamer of trapgat.

Flexibele of stugge buis

Tot op heden werd de Daglichtspot altijd geleverd met een flexibele reflecterende buis. Nu is er tevens een stugge hoogwaardig reflecterende buis. Met behulp van de twee reflecterende bochten en een sterk reflecterende rechte buis wordt licht over een afstand van 1.95 meter naar de ruimte getransporteerd. De bestaande flexibele buis is geschikt voor afstanden van maximaal 2 meter, de stugge reflecterende buis biedt tot een afstand van 6 meter voldoende lichtopbrengst. Optioneel zijn er extra losse reflecterende buizen verkrijgbaar.

Nieuwe mogelijkheden
De Daglichtspot bestaat aan de exterieurzijde uit een klein glaselement inclusief aluminium frame en geïntegreerd gootstuk (voor geprofileerde dakbedekking). De buitenzijde van het glaselement is nu voorzien van een coating waardoor het glas eenvoudiger te reinigen is. De coating wordt geactiveerd door daglicht, waardoor organisch vuil eerder loslaat. Wanneer het regent spoelt het meeste vuil mee, waardoor er geen vuilafzetting plaatsvindt. De hoeveelheid licht dat het glas doorlaat blijft hierdoor optimaal.

Ook is er optioneel een adapter verkrijgbaar, waarop een mechanische ventilatie-unit aangesloten kan worden (doorsnede 100 mm). De Daglichtspot wordt standaard geleverd met een witte kunststof decoratiering voor afwerking van de lichtarmatuur. Om een eigen stijl aan het interieur te geven zijn er optioneel aluminium, messing of houten decoratieringen verkrijgbaar. Voor gebruik in de avonduren is een lamp beschikbaar (230V), die achter de lichtarmatuur ingebouwd kan worden. Op de Daglichtspot verleent VELUX 5 jaar schriftelijke fabrieksgarantie.

Meer informatie?
Indien u geïnteresseerd bent in meer informatie over de Daglichtspot of één van de andere producten uit het assortiment van VELUX, dan kunt u kijken op www.velux.nl of bellen met 030-6.629.629 voor het aanvragen van uitgebreide documentatie.