Wageningen Universiteit

31 mei 2006
Onderdeel: Wageningen UR
Organisatie: Stichting Nationaal Erfgoed âHotel De Wereldâ

Om studenten te stimuleren zich te verdiepen in de hedendaagse problemen op het terrein van vrede, veiligheid, mensenrechten en rechtvaardigheid, voorkomend zowel in Nederland als in de rest van de wereld, looft de Stichting Nationaal Erfgoed âHotel De Wereldâ jaarlijks de Essayprijs uit. Voor het jaar 2006 is het thema voor het essay

âHoe kan Nederland het beste de vrede in de wereld bevorderen?â

Het prijzenbedrag verbonden aan de Essayprijs bedraagt ⬠1000. Daarnaast krijgen de eerstvolgende drie genomineerden een eervolle vermelding en een bedrag van ⬠250.

De winnende essays zullen bovendien door de Stichting worden gebundeld tot een publicatie. De prijzen zullen worden uitgereikt in Wageningen op een symposium georganiseerd ter gelegenheid van de dag van de vrede op 21 september 2006.

Studenten in het wetenschappelijk en (internationaal) hoger beroepsonderwijs worden van harte uitgenodigd mee te dingen naar de Essayprijs.

De volgende regels zijn van toepassing

1. Essays van goede kwaliteit kunnen worden ingestuurd vóór 1 juni 2006. Zowel Nederlandse als internationale studenten worden uitgenodigd hieraan deel te nemen. De maximale omvang van het essay bedraagt 4000 woorden. Ook dient een samenvatting van maximaal 100 woorden te worden toegevoegd. De essays kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden geschreven.


2. De scripties zullen worden getoetst op academische kwaliteit, maatschappelijke relevantie, originaliteit en presentatie door een vanwege de Stichting benoemde commissie van drie deskundigen bestaande uit: prof.dr.ir. R.A. Feddes, prof.dr. B. de Gaaij Fortman en generaal b.d. A.K. van der Vlis.


3. Inzendingen moeten, bij voorkeur digitaal, worden gestuurd samen met een kopie van het inschrijvingsbewijs van de instelling waar gestudeerd wordt naar het volgende adres:

Stichting Nationaal Erfgoed âHotel De Wereldâ
5 Mei-Plein 1
6703 CD Wageningen
e-mail: hotel-dewereld@planet.nl

De Stichting Nationaal Erfgoed âHotel De Wereldâ stelt zich ten doel de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en de herdenking van de bevrijding levend te houden door een variëteit aan activiteiten. Zo heeft de Stichting bijgedragen aan het instandhouden van het gebouw âHotel De Wereldâ, heeft ze een leerstoel Rampenstudies ingesteld aan Wageningen Universiteit, en een educatief centrum in het leven geroepen dat lezingen en symposia organiseert op het gebied van vrede, veiligheid, mensenrechten en rechtvaardigheid.

Contact
Inzendingen:
hotel-dewereld@planet.nl