Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING
Den Haag, 31 augustus 2006

Cordaid steunt Haagse daklozen op WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen

Teambuilding Haagse voetballers in Haagse Van Harte restaurant

Van 21 september tot 31 september wordt in Zuid-Afrika de Homeless World Cup, het wereldkampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen gehouden. Dit is een initiatief van het internationaal netwerk van straatmedia (INSP). Het WK wordt dit jaar georganiseerd door de the Big Issue, de organisatie achter het Zuid-Afrikaanse Straatnieuws. The Bis Issue is een partner van ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Behalve uitgifte van de daklozenkrant steunt The Big Issue dak- en thuislozen bij het vinden van een dak boven hun hoofd en het zoeken naar een baan.

In Nederland is er een Nationaal Kampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen gehouden. Deze is dit jaar gewonnen door dak- en thuislozen in Den Haag. De organisatie achter deze Haagse dak- en thuislozen is het Haagse Straatnieuws. Coach is ex-profvoetballer en ex-dakloze Steve Cromwel. Hans van Breukelen is ambassadeur van de straatvoetballers.

Behalve het WK voetbal organiseert The Bis Issue een Social Congres, over de wereldwijde problematiek van dak- en thuislozen. Doel van het congres is het uitwisselen van ervaringen en kennis op het terrein van daklozenproblematiek.

Het Haagse voetbalteam zal nauw optrekken met het Zuid-Afrikaanse team. Op 23 september zullen beide teams gezamenlijk partnerorganisaties van Cordaid bezoeken, die actief zijn op het terrein van huisvesting voor daklozen en krottenwijkbewoners.

Op donderdag 7 september van 17.30 tot 19.30 uur gebruiken het Haagse voetbalteam, coach Steve Cromwel, afgevaardigden van het Haagse Straatnieuws en Cordaid gezamenlijk een maaltijd in het Van Harte Restaurant Laak in Den Haag. Van Harte Restaurants zijn laag-drempelige eetgelegenheden waarin 'eten, ontmoeten én activeren' het motto is (zie www.vanharterekentopu.nl). Cordaid is mede-financier van de Van Harte Restaurants. Speciaal voor de gelegenheid bereidt de kok een Zuid-Afrikaanse maaltijd. Er zullen korte presentaties zijn over (de projecten van Cordaid in) Zuid-Afrika en over het Haagse Straatnieuws.

Noot voor de redactie -