Ingezonden persbericht


'Antiekbeurs Kasteel Amerongen' opent weer het seizoen !

Van 21 t/m 24 september 2006 vindt voor de 14de keer 'Antiekbeurs Kasteel Amerongen' plaats. Gelegen in de groen overgoten Utrechtse Heuvelrug zal het 13de eeuwse landgoed een verscheidenheid aan hoogwaardige collecties kunst en antiek behuizen. Gerenommeerde antiquairs en kunsthandelaren uit heel het land tonen een keur aan objecten variërend van vroege Vlaamse kerkelijke kunst tot en met Art Deco kunst.

De intimiteit van Kasteel Amerongen biedt liefhebbers en deskundigen van kunst en antiek de ideale setting. De bezoeker kan topstukken tegenkomen maar ook milder geprijsde objecten, die onveranderlijk van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Dat het aanbod gevarieerd van samenstelling zal zijn bewijst de verscheidenheid aan disciplines. Specialisten in aziatica, klokken, medische instrumenten, glas, zilver, Middeleeuwse en Neo-Gotische handschriften en miniaturen, barometers, juwelen, verluchte manuscripten, schilderijen en volkskunst worden vergezeld door algemeen antiquairs. De deelnemers in deze categorie hebben een brede collectie van meubelen tot en met porselein en zijn de antiquairs "pur sang".

Opening van het seizoen
'Antiekbeurs Kasteel Amerongen' opent traditiegetrouw als eerste het beursseizoen voor de collectioneur en liefhebber van kunst en antiek. Bijzondere stukken en zeldzame vondsten, tijdens de zomermaanden verworven door de exposanten, worden voor het eerst aan het publiek getoond.

Nazomerdag
Het historisch gebouw en het unieke karakter van het landgoed is de locatie bij uitstek om te genieten van een zonovergoten nazomerdag. De prachtig aangelegde tuinen vormen het decor om lekker na te genieten van al dat moois dat tijdens de beurs wordt getoond. Speciaal voor de bezoekers van 'Antiekbeurs Kasteel Amerongen' heeft de cateraar, mevrouw Erika Swijnenburg-Vermeer, een heerlijk assortiment culinaire hoogstandjes samengesteld.

Bijzondere Stukken
Fontijn Antiek toont een Nederlandse Lodewijk XVI contra-bakbarometer uit circa 1795, gesigneerd door J. Solaro te Amsterdam. Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge neemt een bijzondere pen- en waterverftekening mee van Arnhem vervaardigd door Jan de Beijer uit 1742. De Amsterdamse antiquair, Peter Korf de Gidts, heeft een distelvormige kelk met een voorstelling in radgravure van een koopvaarder onder zeil. Op de achterzijde het V.O.C. -monogram met de letter