Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

21 september 2006:

CMBO Techniek Café over
RFID & Printed Electronics: onzin of uitdaging?

Op 21 september organiseert CMBO i.s.m. Syntens Amsterdam een Techniek Café over RFID. In deze bijeenkomst zal Jan Vroegop een presentatie geven over één van de belangrijkste toekomstige uitdagingen aan de drukindustrie: antennes en schakelingen drukken wordt steeds meer een aanstaande realiteit die drukwerk een hernieuwde, dynamische rol in de brede communicatieketen zal doen vervullen. De presentatie zal zicht geven op nu bekende en in de nabije toekomst te verwachten ontwikkelingen.

Productie en toepassing van gedrukte antennes en schakelingen kan het MKB niet alleen realiseren. Daarvoor moeten krachten worden gebundeld met ontwikkelplatforms die misschien de Nederlandse schaal gaan overschrijden. Waar moeten we dan aan denken en wie neemt daarvoor initiatieven?

Aansluitend zal Philip Lebbink ingaan op de mogelijkheden van deze RFID & Printed Electronics voor distributeurs en consumenten. Vooral de commerciële en logistieke mogelijkheden van RFID - vaak in combinatie met productbeveiliging en narrowcasting - zal hij verder toelichten.

Sprekers:


· Jan Vroegop (B+O Graphic Production Consultancy bv) is actief in de grafische- en aanverwante industrie als onafhankelijk adviseur op het gebied van grafische producties-organisatie, workflow- en bedrijfsinrichting, -logistiek, -materialen en -productie-technieken. Ook bekend van publicaties in de grafische en aanverwante vakpers. Ondersteunt ondernemers en vakmensen bij het varen van de juiste koers wanneer moet worden geïnvesteerd of helpt ontspoorde investeringen en/of toepassingen weer op de rails.


· Philip Lebbink (Crossmediamanager bij BV+R Pre-Media bv) was o.a. werkzaam als oprichter, eigenaar van Swift Electronics, computerleverancier en importeur van audio videocassettes en huishoudelijke apparaten, daarna Senior Large Accountmanager bij Exact Software BV. Hij werkt sinds 2003 als Crossmedia Manager bij BV+R (Packaging, Studio & Crossmedia). Philip is bij BV+R bezig met de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening op het gebied van Anti Counterfeit, RFID en Narrowcasting.

Locatie:

CMBO, Startbaan 10 te Amstelveen (KVGO-gebouw), voor de route: www.cmbo.nl.

Programma:

15.30 uur: ontvangst met koffie/thee; 16.00 uur: spreker Jan Vroegop; 16.50 uur: korte pauze; 17.10 uur: spreker Philip Lebbink; 18.00 uur: netwerk borrel.

Aanmelden:

Via rfid@cmbo.nl (ook voor informatie) t/m 19 september. U ontvangt per email een bevestiging. Er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

Relevante websites:

www.cmbo.nl

www.syntens.nl