Gemeente Soest

Week van de vooruitgang

Datum: 08/09/2006

Week van de vooruitgang

Op voeten en fietsen naar school tijdens de week van de vooruitgang

Op donderdag 21 september 2006 vindt de landelijke actiedag 'Op voeten en fietsen naar school' plaats. Deze actie is een dag uit de Week van de Vooruitgang. In Soest hebben het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie de Kwekerij (gemeente Soest) en de Soester afdeling van de Fietsersbond samengewerkt aan de invulling van de dag.

Alle basisscholen in Soest en Soesterberg zijn gevraagd om de kinderen op 21 september zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te laten komen. Vrijwilligers van de Fietsersbond Soest zullen in ieder geval de Waterinkschool (Soest) en de Postiljon (Soesterberg) bezoeken 's ochtends als de school begint. Alle kinderen die dan lopend of met de fiets komen, krijgen een kleinigheidje. Alle anderen krijgen een kaart 'Fietsen is vet!'. Hierop staan de fietsroutes in Soest afgebeeld en er wordt uitgelegd waarom fietsen en lopen zo goed en zo leuk is.

Meer informatie over de activiteiten die tijdens de rest van de landelijke Week van de Vooruitgang (16 - 22 september 2006) worden georganiseerd kunt u vinden op www.weekvandevooruitgang.nl.

Alle acties die in deze week worden georganiseerd, zijn bedoeld om fietsen, lopen, openbaar vervoer en autodelen te stimuleren en te promoten als alternatief voor het (individueel) gebruik van de auto. Inmiddels zijn er vele organisaties actief tijdens de landelijke week van de vooruitgang.

U kunt de website ook bezoeken om te kijken waar er in uw buurt activiteiten worden georganiseerd.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer