Ingezonden persbericht


Bereidheidscongres 2006 gebruikt dans
en gespreksgroep om thema over te brengen

Gebruikmakend van theater, bijbelstudie, dans en gespreksgroepen gaat de organisatie van het Bereidheidscongres 2006 op donderdag 21 tot maandag 25 september op Vakantiepark en Conferentiecentrum De Betteld te Zelhem deelnemers meer vertellen over het thema 'Genade. Cadeau dat je leven verandert'. Sprekers als bijbelleraar prof. De Ruijter, ds. Kruidhof, Inge de Visser-Oostdijk en Ben Tiggelaar gaan verder in op het thema.

Het programma van het Bereidheidscongres 2006 begint op donderdag 21 september om 16.30 uur. Ds. Jacob Kruidhof bijt dan het spits af met een gesprek over 'Genade een Wonder!' Op vrijdagmorgen gaan deelnemers 'bijbelluisteren' met prof. Kees de Ruijter. 's Middags kunnen deelnemers allerlei soorten workshops volgen. Die avond neemt Inge de Visser het woord. Het thema is deze dag 'Genade doorgeven'.

Ook op zaterdagmorgen gaan de deelnemers 'bijbelluisteren' en wordt er die dag dieper ingegaan op het thema 'Genade in de Gemeente'. 's Middags zijn er workshops en wordt er in kleiner verband doorgepraat. Zondagmorgen spreekt prof. Kees de Ruijter tijdens de kerkdienst. Kees Kraayenoord en zijn voltallige band sluiten op zondagavond het congres af met een spetterend concert.

Het doel van het Bereidheidscongres is christenen te helpen andere leden van de kerk in beweging te zetten. Bij de start richtte de organisatie zich alleen op Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt), maar inmiddels komen er mensen uit allerlei gereformeerde kerken graag naar het congres. ,,Elke christen die zich in wil zetten voor God en zijn gemeente is van harte welkom,'' aldus programmamanager Bereidheidscongressen Klaas Koelewijn.

Het Bereidheidscongres is bedoeld voor jongvolwassenen tussen 20 en 35 jaar. Al zijn jongeren en ouderen ook van harte welkom. ,,De ervaring leert dat 70 procent van de deelnemers binnen deze categorie valt, en de rest jonger of ouder is,'' zegt Koelewijn. Verder is het congres heel interessant voor ambtsdragers.

In de loop der jaren is het Bereidheidscongres een groot succes gebleken. Het eerste congres werd in 2000 gehouden. Er was op 100 deelnemers gerekend, en er kwamen 250 mensen. ,,Het zat stampend vol,'' aldus Koelewijn. Het congres dat tweejaarlijks wordt gehouden trok in 2002 600 deelnemers. ,,In 2004 hebben we het programma uitgebreid naar vier dagen. Intensiever, en trok daarom minder deelnemers.'' 400 Mensen meldden zich aan. Dit jaar is ook voor het uitgebreide programma gekozen. 400 Mensen hebben zich al aangemeld. ,,We verwachten zo'n 500 mensen.''

Iedereen is van harte welkom op het Bereidheidscongres 2006. Mensen kunnen zich aanmelden op www.gemeentenproject.nl. Hier staan ook de prijzen van het congres genoemd.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht