Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

11-09-2006
Eindhovenseweg tussen Eersel en Veldhoven krijgt opknapbeurt Informatieavond voor omwonenden op 21 september

De Eindhovenseweg tussen Eersel, Steensel en Veldhoven is een weg waarover auto's vaak met te hoge snelheid rijden en gevaarlijke inhaalmanoeuvres uithalen. Het oversteken van de weg is moeilijk en het invoegen of afslaan door bestemmingsverkeer kan tot gevaarlijke situaties leiden. Verder levert het betonnen wegdek veel geluidshinder op. Deze zorgelijke toestand was voor de gemeente aanleiding om de verkeersveiligheid van de Eindhovenseweg te verbeteren. De werkzaamheden beginnen op 25 september en duren ongeveer 15 weken.

Waaruit bestaat de herinrichting?
De Eindhovenseweg zal omgebouwd worden naar een 60-kilometerweg. Om de snelheid van het verkeer te remmen, komen er speciale voorzieningen (uitbuigingen) in de weg en strepen om de rijbaan smaller te doen lijken. Het betonnen wegdek wordt bovendien vervangen door een veel stiller asfaltdek. Op een aantal plekken komen veilige oversteekplaatsen voor fietsers.
Niet de hele Eindhovenseweg wordt heringericht, maar alleen de volgende gedeeltes:
vanaf rotonde 't Stuivertje in Eersel tot iets voorbij het kruispunt Alsbergdreef/Hees
vanaf de rotonde ten oosten van Steensel tot de gemeentegrens van Veldhoven.
Beide delen worden in één keer aangepakt en afgesloten. Daardoor zal de overlast van kortere duur zijn.

Wat gaat u hiervan merken?
De aanleg begint op 25 september en duurt ongeveer 15 weken. In deze periode staan er borden die de afsluitingen en omleidingroutes aangeven. De tijdelijke maatregelen zijn:

· het doorgaand verkeer van Eersel naar Veldhoven en omgekeerd wordt via de A67
geleid;

· het bestemmingsverkeer van Steensel naar Veldhoven en omgekeerd wordt via
Knegsel geleid;

· het bestemmingsverkeer van Eersel naar Steensel en omgekeerd wordt via
Riethoven/Walik geleid;

· de busroutes 149, 150 en 174 worden omgeleid via Riethoven/Walik. Er komt een tijdelijke halte aan de achterzijde van Koningshof in Veldhoven. Ook komt er een tijdelijke halte aan de Broekhovenseweg; de gemeente gaat daarvoor een pendeldienst inrichten tussen de bushalte in het centrum van Steensel en de tijdelijke halte aan de Broekhovenseweg. Deze pendeldienst rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 6.30 en 18.30 uur.
Het fietsverkeer kan gewoon doorgang vinden; alleen de hoofdrijbaan wordt aangepast.
Ook de aanwonenden zullen bereikbaar blijven. Weliswaar zal enige hinder niet te vermijden zijn, maar we doen ons best om deze zo veel mogelijk te beperken.

Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant
De herinrichting van de Eindhovenseweg is een onderdeel van het project Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant. In dit project werken 21 gemeenten uit Zuidoost-Brabant, het SRE, de Provincie en Rijkswaterstaat intensief samen om de verkeersdoorstroom in de regio te verbeteren.

Informatieavond
Op donderdag 21 september is een informatieavond over de herinrichting van de Eindhovenseweg voor omwonenden en andere geïnteresseerden. Deze vindt plaats in Grand café brasserij de Kiel, Frans van Nunenstraat 1 in Steensel. Aanvang 19.30 uur. U bent van harte welkom!