Gemeente De Ronde Venen


Inzage voorontwerp-bestemmingsplan "Omlegging N201 De Ronde Venen"

Vanaf 21 september tot en met 1 november 2006 ligt het voorontwerp-bestemmingsplan Omlegging N201 De Ronde Venen ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kan iedereen een inspraakreactie op het plan indienen.

Vanaf januari 2005 is er gewerkt aan de voorbereidingen van het bestemmingsplan. Verschillende onderzoeken hebben plaatsgevonden, voornamelijk op het gebied van milieuwetgeving. Dit heeft geresulteerd in een voorontwerp-bestemmingsplan waarmee het college van B&W op 20 december 2005 heeft ingestemd. In februari 2006 heeft de commissie Ruimtelijke Ordening aangegeven dat in dit bestemmingsplan ook de nieuwe bocht achter het Fort Uithoorn (nabij Amstelhoek) moet worden meegenomen. Het bestemmingsplan is op dit punt aangevuld. De aanpassing heeft enige tijd in beslag genomen, omdat er voor dit plangedeelte onderzoek moest plaatsvinden naar geluid, bodem, archeologie en flora en fauna. De provincie Utrecht heeft voor het bestemmingsplangebied in 2005 een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Op basis van het MER heeft het college van B&W er voor gekozen om voor het nieuwe wegtracé de meest milieuvriendelijke variant in het bestemmingsplan uit te werken. Op 30 maart 2006 is het MER door de gemeenteraad positief beoordeeld. De resultaten van het MER zijn verwerkt in het voorontwerp-bestemmingsplan.

Ten aanzien van de Amstelpassage zijn in het het voorontwerp-bestemmingsplan twee alternatieven opgenomen: een aquaduct én een hoge brug. Hierdoor blijft de discussie over de Amstelpassage nog open, in de loop van het bestemmingsplanproces zal duidelijk worden op welke manier de Amstel gepasseerd zal worden.

De Wet milieubeheer schrijft voor dat het MER gelijktijdig met het bijbehorende voorontwerp-bestemmingsplan voor een periode van zes weken ter inzage wordt gelegd. Op maandagavond 9 oktober wordt in het Verenigingsgebouw Ons Streven in Amstelhoek een informatieavond georganiseerd, waarbij zowel informatie over het voorontwerp-bestemmingsplan als over het MER N201 Utrecht, passage Amstelhoek wordt verstrekt. Inwoners en grondeigenaren in het gebied worden voor deze bijeenkomst uitgenodigd.