Provincie Groningen

Speeddaten voor een leerbaan 12 september 2006

Bedrijven en jongeren gezocht

Donderdag 21 september a.s. vindt van 17.00 - 20.00 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis een bijzondere bijeenkomst plaats, speeddaten voor een leerbaan. Ruim 60 mbo-jongeren die op zoek zijn naar een stageplaats/leerbaan hebben zich inmiddels aangemeld om te gaan speeddaten met bedrijven die een leerbaan aanbieden.

In een speeddate worden de werkgevers en de jongeren in korte tijd (5 à 10 minuten) met elkaar in contact gebracht. Aan het eind van de vele dates zullen de werkgevers aangeven met welke jongere(n) ze een vervolggesprek bij hun bedrijf willen. Het is de bedoeling dat er 30 gelukkige dates tot stand komen.
Bedrijven die een leerbaan willen aanbieden worden gevraagd zich te melden bij de provincie. Dit kan via 050 - 3164194 (afdeling Economische Zaken) of via de mail: m.s.b.joustra@provinciegroningen.nl Ook jongeren kunnen zich nog aanmelden voor het speeddaten via versierjeleerbaanhier@hotmail.com

Jongeren die aan een BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg)-opleiding beginnen, moeten voor 1 oktober a.s. een leerbaan hebben. De provincie Groningen heeft naar aanleiding van een aangenomen motie van Groen Links (Statenvergadering van 28 juni jl.) besloten om deze jongeren te helpen door het organiseren van een speeddate-bijeenkomst in het Provinciehuis. Deze speeddate-bijeenkomst is in samenwerking met de gemeente Groningen tot stand gekomen.

Werving van de leerlingen vindt plaats via posters, flyers en advertenties en via oproepen op de websites van de ROC's. Ook jongeren die zich hebben aangemeld bij het MKB leerbanen project worden/zijn benaderd.
De jongeren die meedoen aan het speeddaten zijn/worden door middel van sollicitatietrainingen bij het CWI voorbereid.
Bij de organisatie van deze speeddate-bijeenkomst zijn de Task Force Jeugdwerkloosheid, het CWI, de gemeente Groningen en verschillende ROC's betrokken.

12 september 2006