Kennisnet lanceert nieuwe dienst

Kennisnet

Kennisnet lanceert 21 september aanstaande een nieuwe dienst: Edurep. Edurep is een voorziening die (digitaal) leermateriaal op internet vindbaar maakt. Docenten en leerlingen hoeven dankzij Edurep niet meer verschillende zoekmachines en collecties te raadplegen voor leermateriaal. Dat doet Edurep nu voor hun!

Sluit aan op Edurep
Zowel aanbieders van leermateriaal als scholen en onderwijsinstellingen kunnen zich aansluiten op Edurep. Het is zelfs zo dat hoe meer aanbieders zich aansluiten des te beter de zoekresultaten voor het onderwijs.

Lancering
Rapper Altin lanceert Edurep met een energieke rap. Hiermee willen we belanghebbenden wakker schudden. Wij roepen zowel de afnemers als aanbieders van leermateriaal op, om zich aan te sluiten op Edurep.

Edurep:
kan in elke leeromgeving worden geïmplementeerd;
maakt leermateriaal vindbaar, al dan niet openbaar en digitaal; raadpleegt al de bronnen van de Digitale School, APS, Stichting Leerplanontwikkeling en Davindi;
zoekt bijvoorbeeld naar lesmethoden, lesmateriaal, toetsmateriaal, websites, filmpjes; maakt het mogelijk om leermateriaal te vinden op onderwijssoort (primair onderwijs, voortgezet onderwijs of mbo) en/ of per vak;
werkt met open standaarden;
wordt geen eigenaar van leermateriaal. De verantwoordelijkheid voor inhoud en kwaliteit hiervan ligt bij de aanbieder.


---

Over Kennisnet
Stichting Kennisnet Ict op School is de publieke ict-ondersteuningsorganisatie van, voor en door het onderwijs. De stichting behartigt de belangen van de Nederlandse onderwijssector op het gebied van ict, biedt hulpmiddelen bij het maken van keuzes voor ict-producten en diensten en levert educatieve diensten en producten om het leren te vernieuwen. Kennisnet is een label van Kennisnet Ict op School. Als publieke dienstverlener sluit Kennisnet nauw aan bij de dagelijkse onderwijspraktijk. Kennisnet stimuleert de inzet van ict in onderwijsprocessen door begeleiding, advisering en praktische ondersteuning. De portal www.kennisnet.nl biedt toegang tot educatieve content, praktische ict-producten en onderwijsinformatie voor docenten, managers, ict-coördinatoren, leerlingen en ouders uit het primair, voortgezet en beroepsonderwijs. Verder geeft Kennisnet voorlichting over de toepassing van haar eigen ict-diensten én ontwikkelt het zelf nieuwe internettoepassingen.


---