Rijksuniversiteit Groningen

Persbericht

Rijksuniversiteit Groningen

Nummer: 98

Datum: 18 september 2006

StudEnterprise

Studentondernemers openen eigen pand

StudEnterprise is een stichting vóór en dóór Groningse studenten, die ondernemerschap onder studenten stimuleert, begeleidt, ondersteunt en faciliteert. Op 21 september 2006 opent de stichting een eigen pand op de Zernikecampus van de Rijksuniversiteit Groningen.

StudEnterprise is de schakel tussen alles en iedereen, die bezig is met 'student & ondernemerschap'. StudEnterprise brengt mensen, bedrijven en instellingen met elkaar in contact.

In het nieuwe pand kunnen studentondernemers kunnen tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden kantoorruimte, vergaderruimte of een werkplek huren. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd waar de jonge ondernemers kennis en kennissen op kunnen doen. Er zijn spreekuren en mogelijkheden tot coaching door ervaren ondernemers.

Feestelijke opening

De feestelijke opening wordt opgeluisterd door diverse sprekers, waaronder wethouder Dijkstra van economische zaken, arbeidsmarktbeleid, international handelsrelaties en cultuur van de gemeente Groningen. Bovendien zal burgemeester Jacques Wallage geïnterviewd worden over 'ondernemerschap'. Verder is er een tentoonstelling over het onderwerp 'ondernemers van toen en van nu'.

Noot voor de pers


- Donderdag 21 september bent u vanaf 16.00 uur van harte welkom. Adres: Nadorstplein 3, 9747 AB Groningen (Zerniketerrein)


- Meer informatie: Linda Bruinsma, tel.: (050) 210 35 00, e-mail: info@studenterprise.nl

Algemene bedrijfsinformatie StudEnterprise

De stichting is opgezet door de Rijksuniversiteit Groningen, de Kamer van Koophandel Groningen en de Gemeente Groningen. Vanuit een pand op het Zerniketerrein, de 'campus van Groningen', kan StudEnterprise haar activiteiten uitoefenen en haar diensten aanbieden. StudEnterprise is een stichting zonder winst oogmerk.

Redactie: afdeling Communicatie RUG

Postbus 72, 9700 AB Groningen

Tel. 050-363 4444

E-mail: communicatie@rug.nl