Politie Twente

maandag 18 september 2006

(

Internationale grenscontrole

Aanstaande donderdag 21 september 2006 vindt er een internationale en interdisciplinaire controle plaats op de A1 aan de grens bij De Lutte gemeente Losser. De aanleiding van deze controle is onder andere de toename van goederenvervoer over de weg zowel aan Nederlandse als Duitse zijde van de grens. Ook het aantal aanrijdingen waarbij vrachtauto's betrokken zijn is toegenomen. Meestal is de verkeerde wijze van beladen de oorzaak hiervan. Deze controle vindt twee keer per jaar plaats.

Naast de politie Twente nemen de volgende instanties deel: - Koninklijke Marechaussee - Douane
- KLPD
- Rijkswaterstaat
- Algemene Inspectie Dienst Noord-Oost - Inspectie Verkeer en Waterstaat - Inspectie Milieuhygiëne oost - Belastingdienst Motorrijtuigen - Openbaar Ministerie te Almelo - TUV NORD
- Polizei Niedersachsen

Het doel van deze controle is het bevorderen van de verkeersveiligheid. Tevens willen de deelnemende instanties inzicht krijgen in grensoverschrijdende criminaliteit, productie en transport van drugs en het grensoverschrijdend afvaltransport, vee- en vleestransporten alsmede het vervoer van gevaarlijke stoffen over de grens.

Tijdens deze interdisciplinaire samenwerking tussen de verschillende opsporingsdiensten uit Duitsland en Nederland wordt omstreeks 10.00 uur op de parkeerplaats Zuid aan Duitse zijde van de grens, rijrichting Osnabrück een persconferentie gehouden. Hierbij wordt de media van harte uitgenodigd. Zie voor meer informatie de bijgevoegde uitnodiging van Kriminalhauptkommissar Achim van Remmerden.

Meer informatie?
Bel Chantal Westerhoff,
Tel. 053-4555144

-----------------------

---- --