Ingezonden persbericht


persbericht
kunst en cultuur / muziek/ media

Kink fm staat een dag lang in het teken van de britpop

Hilversum, 18 september 2006

KINK FM staat op donderdag 21 september volledig in het teken van Britse muziek. Tijdens deze UK Day zijn er uitsluitend bands en artiesten te horen uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Daarnaast zendt het radiostation de hele dag specials uit. Bij Jan Douwe Kroeske is 's ochtends in "2 Meter De Lucht In" exclusief sessiewerk te horen van Radiohead, Elvis Costello, Suede en Tindersticks.

Om 15 uur presenteert Vincent de Lijser de Britpop 15, met de beste 15 Britpopsongs ooit gemaakt. NightLiveXS, het programma waarin aandacht wordt besteed aan het clubcircuit, heeft de Jack Stafford Foundation te gast. De band rond de Engelse zanger Jack Stafford werkt al een aantal jaren vanuit Nederland. Daarnaast zijn er de gehele dag specials te horen over de geschiedenis van de Britse muziek en schuift KINK FM's Britpop-specialist Arthur Albracht in ieder programma aan om de nieuwste Britse muziek toe te lichten.

Albracht: "Van oudsher is Engeland het land van de popmuziek, en in het bijzonder het land van de vernieuwende muziek. Wat Kink FM betreft schept dit dus een band".

KINK FM werd opgericht in oktober 1995 en is onderdeel van de Vereniging Veronica. Naast alternatieve popmuziek in het algemeen uit heden en verleden is KINK FM al 10 jaar het enige Nederlandse radiostation dat aandacht besteedt aan specifieke genres als bijvoorbeeld punk, metal, hiphop, gothic, progressieve dance en avantgarde.