InterfaceFLOR sponsort klimaatexpeditie The Big Thaw

Interface

InterfaceFLOR sponsort klimaatexpeditie The Big Thaw

Nederlanders vertrekken deze week naar Alaska

De ijskappen smelten. Welke gevolgen heeft dat voor mens, natuur en klimaat? Dat zijn vragen waar de klimaatexpeditie The Big Thaw naar Alaska van de Fries Tseard Zoethout en Jan van der Woning antwoord op moet geven. InterfaceFLOR, marktleider op het gebied van modulaire vloeren, wil door de sponsoring van deze expeditie The Big Thaw (De Grote Dooi) aandacht vragen voor dit klimaatverschijnsel.

'Wij willen in de huid kruipen van de plaatselijke bevolking. Wat betekent klimaatverandering nu echt voor de mensen in Alaska?', zegt initiatiefnemer Tseard Zoethout. In ruim een maand trekt hij samen met fotograaf Jan van der Woning Alaska door. Ze vertrekken donderdag vanaf Schiphol naar Anchorage, Alaska

Op hun tocht bezoeken zij vissers die steeds noordelijker moeten varen, een plaatsje dat dreigt te worden weggevaagd door de steeds heviger wordende stormen, en bossen die door een bomaanslag lijken te zijn getroffen. 'Klimaatverandering is veel tastbaarder dan wij soms wel denken', stelt Zoethout.

'Ik heb Ray Anderson, topman van InterfaceFlor, ontmoet. Deze 'groenste' topman van Amerika bleek zeer betrokken bij het broeikasprobleem. Ik ben blij dat juist zo'n bedrijf de daad bij het woord voegt en geld uittrekt voor klimaatonderzoek.'

Zoethout wil met deze expeditie mensen wakker schudden. Ook InterfaceFlor streeft dat doel na. 'Duurzaam ondernemen is meer dan alleen je bedrijf verantwoord leiden. Het is ook geld steken in onderzoek en expedities als de Big Thaw', zegt Ton van Keken, directielid van Interface Europe.

The Big Thaw maakt duidelijk dat de aarde verandert. 'Het is belangrijk voor het bedrijfsleven stil te staan bij de neveneffecten van de bedrijfsvoering', legt Van Keken uit. InterfaceFlor wil in 2020 volledig duurzaam kunnen opereren en elke negatieve impact van het bedrijf op het milieu elimineren.

Momenteel is deze Mission Zero nog onhaalbaar, toch kunnen klanten van InterfaceFLOR er nu al voor kiezen om InterfaceFLOR tegeltapijt aan te schaffen waarvan de invloed op het klimaat wordt

geneutraliseerd: Cool Carpet (r). Alle broeikasgassen die tijdens de totale levenscyclus van het aangeschafte tegeltapijt worden uitgestoten worden gecompenseerd door de sponsoring van speciale projecten, in samenwerking met Climate Care.

Einde persbericht

Over InterfaceFlor

InterfaceFLOR is een toonaangevend bedrijf op het gebied van modulaire vloerbedekking voor de zakelijke interieurmarkt. De organisatie gelooft in de principes van duurzaam ondernemen en doet zaken op een wijze die het milieu zo weinig mogelijk belast en tegelijkertijd het rendement voor de aandeelhouders verhoogt. Voor InterfaceFLOR is duurzaamheid een overtuiging die is vertaald naar een bedrijfsmodel, naar een onderliggende bedrijfswaarde die ervoor zorgt dat zakelijke beslissingen worden afgewogen tegen de mogelijke impact op economische, natuurlijke en maatschappelijke systemen. Interface is wereldwijd actief en heeft productielocaties op vier continenten en kantoren in meer dan 100 landen.

Over InterfaceFlor Nederland

InterfaceFlor is gevestigd in Scherpenzeel. In deze Gelderse plaats werken 370 mensen, samen produceren zij 11 miljoen vierkante meter tapijtegel per jaar. Het kantoor is volledig gebouwd volgens de duurzaamheidsprincipes. Zo word het op ingenieuze wijze zonder airco koel gehouden en is er veel verantwoord gekapt hout gebruikt. Het tegeltapijtconcept is bijna 50 jaar geleden door Heuga uitgevonden. Sinds de jaren '80 is Heuga onderdeel van Interface. Het tegeltapijtconcept is sinds de beginjaren door Interface verder ontwikkeld.

Meer informatie over InterfaceFLOR en The Big Thaw

www.degrotedooi.nl of www.bigthaw.eu

www.interfacesustainability.com

www.interfaceeurope.com

Contactgegevens (