Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerker aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 21-9-2006 10:48:59

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft woensdagmiddag een 46-jarige inwoner aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 33-jarige echtgenote. De twee bleken al enige tijd uit elkaar te zijn en inmiddels in een echtscheidingsprocedure verwikkeld. De Nijkerker zou zijn aantaande ex-vrouw in haar woning hebben opgezocht waar ruzie zou zijn ontstaan. Daarbij zou hij het slachtoffer hebben geslagen. Na het voorval was de man vertrokken waarna de vrouw de politie waarschuwde. Die hield de Nijkerker even later in zijn eigen woning aan. De man is in verzekering gesteld. Het slachtoffer, dat lichtgewond was geraakt, heeft inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bennekomse naar ziekenhuis na val met scootmobiel
Publicatiedatum: 21-9-2006 10:48:18

Wageningen - Een 81-jarige vrouw uit Bennekom is woensdagmiddag voor controle naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in Wageningen was gevallen met haar scootmobiel. Het ongeluk gebeurde rond half vier op de Ritzema Bosweg. Vermoedelijk door een plotselinge stuurbeweging kantelde het wagentje waarin de vrouw zat en belandde in een greppel naast de rijbaan. De vrouw leek geen uiterlijke verwondingen te hebben opgelopen maar is uit voorzorg wel naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (15) gepakt bij winkeldiefstal

Publicatiedatum: 21-9-2006 10:47:27

Bennekom - Een vijftienjarig meisje uit Ede is woensdagochtend door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal in Bennekom. Het meisje was rond elf uur door winkelpersoneel van een zaak aan de Kerkhoflaan betrapt toen ze een pakje sigaretten zou hebben gestolen. De Edese werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. De buit moest worden teruggegeven aan de winkel. Het meisje hangt nu een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dagvaarding voor Edese na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 21-9-2006 10:46:46

Ede - Een zestienjarig meisje uit Ede zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden in verband met winkeldiefstal in haar woonplaats. Het meisje werd woensdagmiddag rond half vijf opgepakt op de Achterdoelen. Volgens personeel van een warenhuis was de Edese tegen de lamp gelopen toen ze de zaak verliet terwijl het diefstalalarm afging. Het meisje bleek twee paar schoenen bij zich te hebben die niet waren afgerekend. De Edese werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Het meisje is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie besloot haar te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie deelt tientallen bekeuringen uit bij controles
Publicatiedatum: 21-9-2006 10:45:57

Wageningen - De politie van de unit Renkum/Wageningen heeft woensdag in samenwerking met het verkeershandhavingsteam en de verkeersongevallendienst tientallen bekeuringen uitgedeeld bij controles in Wageningen en Oosterbeek. Tussen half acht 's ochtends en twaalf uur werd gecontroleerd op de Ritzema Bosweg en Kortenoord Allee in Wageningen. In Oosterbeek werd postgevat op de Utrechtseweg. De meeste bekeuringen waren voor het rijden zonder gordels: 52 keer. Daarnaast werd 9 keer het bonnenboekje getrokken voor het niet handsfree bellen en 8 keer voor het niet direct kunnen tonen van rij- en kentekenbewijs. De overige bekeuringen waren voor diverse andere verkeersovertredingen. Het totaal aantal bekeuringen bedroeg 88.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---