Gemeente Asten


21-09-2006
Asbest gevonden trapveld molen

Op verzoek van de gemeente Asten is vanochtend door een gespecialiseerd bedrijf een bodemonderzoek gehouden naar mogelijke aanwezigheid van asbest in de omgeving van de molen. Daarbij zijn vlak onder het maaiveld van het trapveldje puinresten en asbestbrokstukken aangetroffen. Het betreft hier een minder gevaarlijke soort asbest.

Het bedrijf heeft de gegraven sleuven dichtgemaakt en contact opgenomen met de afdeling milieu over de geconstateerde verontreiniging. Omdat wij geen enkel risico willen nemen, hebben wij besloten het terrein rond de molen af te zetten en waarschuwingsborden te plaatsen.

Van der Heijden Sloopwerken is opdracht gegeven dit materiaal zo snel mogelijk te verwijderen. Tevens laten wij onderzoeken of zich meer verontreinigingen elders op het terrein bevinden. Het speelterreintje is reeds onderzocht en daar zijn geen asbestdeeltjes aangetroffen. Op het speelterreintje kunnen kinderen dus veilig spelen.

Het overige terrein wordt momenteel uit voorzorg helemaal afgezet en wij vragen u om eventueel spelende kinderen uit voorzorg weg te houden.
Wij zullen u verder op de hoogte houden via een huis-aan-huisbrief en website www.asten.nl.

Voor informatie kunt u contact opnemen met tel. 671354 of 06 27397159.