Gemeente Winterswijk


Besluiten raadsvergadering 21 september 2006

22-09-2006

Winterswijk - Het College van Burgemeester en Wethouders bekijkt of in het nieuwe concept bestemmingsplan van de gemeente Winterswijk ruimte is voor verruiming van de verkoop van (agrarische) streekproducten. Verder gaat Winterswijk nieuwe visies ontwikkelen voor bedrijventerreinen op de locaties Tuunterveld én Arrisveld. En er is een definitieve keuze gemaakt voor de bouw van de muziekkoepel in Winterswijk: in de Scholtenbrug. Dit zijn drie van de besluiten die de gemeenteraad gisteravond nam in de eerste raadsvergadering na het zomerreces. Het complete verslag van de raads-vergadering is, na vaststelling ervan op 26 oktober, beschikbaar op www.winterswijk.nl.

Melkdrive
De raad stemde in met het voorstel om geen medewerking te verlenen aan het verzoek van de heer W. Droppers. Hij diende een verzoek in om een melkdrive te plaatsen buiten zijn agrarisch bouwperceel bij de Knibbelbrug in Winterswijk-Meddo. De reden van afwijzing ligt in het gegeven dat het hier om een bestemmingsplanwijziging gaat. Wel sprak de raad helder uit dat er meer ruimte zou moeten komen voor de verkoop van agrarische streekproducten. Het merendeel van de fracties ondersteunt initiatieven voor de verkoop van dit soort producten op boerderijpercelen: "het is goed voor de toeristische aantrekkingskracht". De raad geeft met dit raadsbesluit een kader mee aan het college bij de voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan. Hierin zou meer ruimte en vrijheid moeten komen voor dit soort initiatieven. Het bestemmingsplan moet in 2008 klaar zijn.

Bedrijventerreinen
Er komt een aangepaste visie voor een nieuw bedrijventerrein op Arrisveld. De ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein op Tuunterveld wordt opnieuw in overweging genomen. Aanleiding voor dit voorstel is een gewijzigde opstelling van de Provincie Gelderland. In Arrisveld is volgens de provincie meer sprake van hoogwaardige landschappelijke kernkwaliteiten dan in Tuunterveld. De provincie heeft de grootte van Arrisveld dan ook ter discussie gesteld en stelde voor om het plangebied Arrisveld te verkleinen en compensatie te zoeken in de locatie Tuunterveld.

Muziekkoepel
De muziekkoepel die de Stichting Muziekkoepel op 7 juni volgend jaar wil aanbieden aan de Winterswijkse bevolking, komt in de Scholtensbrug. Dat besloot een krappe meerderheid van de raad (11 tegen 10). PW stemde tegen. PW vindt dat een koepel in de Scholtenbrug het dorpsgezicht aantast. Bovendien blijft de fractie van PW erbij dat een mobiele koepel de beste oplossing is. De fractie van WB zag de muziekkoepel het liefst op de locatie Schouwburgplein gebouwd worden.