Pleidooi voor de oudere werknemer

Fundeon

Pleidooi voor de oudere werknemer

Donderdag 21 september vond op de relatiedag van Fundeon in aanwezigheid van Rens de Groot, voorzitter van CWI (Centrum voor Werk en Inkomen), de aftrap plaats van www.werkenopdebouw.nl. Een site waarop werkgevers banen kunnen melden en werknemers banen kunnen vinden. Rens de Groot greep deze gelegenheid aan om een pleidooi te houden voor de oudere werknemer.

Rens de Groot: Als werkgevers bereid zijn hun wensenpakket iets bij te stellen, kunnen wij als CWI nog meer voor werkgevers in de bouw betekenen. Dit met de gedachte dat er in de toekomst te weinig jongeren zijn om de vacatures te vervullen en de Polen op dit moment uitwijken naar beter betalende Europese landen.

Om bredere groepen aan te kunnen spreken, om in de personeelsbehoefte van de bouw te kunnen voorzien, hebben sociale partners in de bouw drie jaar geleden een convenant gesloten met de publieke arbeidsbemiddelingsorganisatie CWI. De primaire doelstelling van dat convenant is de dienstverlening vanCWI beter op onze bedrijfstak af te stemmen, maar ook CWI van voldoende informatie te voorzien over de bedrijfstak om die taak goed uit te kunnen voeren.

In dat kader hebben Sociale Partners, ondersteund door Fundeon, samen met CWI www.werkenopdebouw.nl ontwikkeld. De site werd gepresenteerd door Anne Fokke de Vries, directeur-secretaris van Ondernemingsvereniging Bestratingsbedrijven Nederland. De zogenaamde Portal-site geeft toegang tot het matchingsgedeelte van www.werk.nl van CWI. Daarnaast is een dvd ontwikkeld die op een verfrissende manier aangeeft hoe leuk het is om in de bouw te werken, aldus Kees van Dongen, voorzitter van vakvereniging Het Zwarte Corps. Deze dvd wordt voor het eerst ingezet op de Landelijke Banenmarkt van CWI op 30 september en zal daarna permanent op de CWI-vestigingen te zien zijn.

Meer weten? Kijk op www.werkenopdebouw.nl en www.fundeon.nl