DHV, Grontmij, Paques en TU Delft bundelen toptechnologieën voor rejectiewaterbehandeling


Ondertekening door (v.l.n.r.) Herman Snoek (Grontmij), Karel Luyben (TU Delft), Jeroen Mes (Paques) en Piet van Helvoort (DHV)

Verschijningsdatum
28-09-2006


Rejectiewater is stikstofrijk restwater dat op waterzuiveringsinstallaties vrijkomt bij de ontwatering van uitgegist slib. Door dit rejectiewater apart te behandelen, kunnen grote investeringen voor de uitbreiding en aanpassing van waterzuiveringsinstallaties worden voorkomen. Vooral op grotere installaties die in de (nabije) toekomst moeten voldoen aan zwaardere milieueisen komt dit kostenvoordeel tot uiting.
DHV, Grontmij, Paques en TU Delft ontwikkelden en implementeerden de afgelopen jaren succesvolle rejectiewaterbehandelingsmethoden: SHARON, Anammox en B.A.B.E. Deze methoden zijn wereldwijd erkend en worden inmiddels ook internationaal toegepast.


Op donderdag 21 september 2006 ondertekenden de vier partijen een intentieverklaring om hun kennis en ervaring met deze drie unieke technologieën te bundelen. De samenwerking versterkt het innovatieve vermogen en de slagkracht op zowel de Nederlandse als internationale watermarkt.

Download hieronder de foto van de contractondertekening in hoge resolutie.

* ondertekening_intentieverklaring .jpg
Meer informatie
DHV B.V.
Communications
dhr. ir. M.J.L.A.M. Voestermans
(033) 468 20 15