Seminar over toekomst gemeentelijke dienstverlening


Gemeente Leidschendam-Voorburg presenteert nieuwe versie Kennisbank KenTIC

OUD-BEIJERLAND, 20060828 -- De Kennisbank voor het Telefonisch Informatie Centrum, kortweg KenTIC, is vanaf heden in de nieuwe versie beschikbaar. Daarom zal de gemeente Leidschendam-Voorburg, in nauwe samenwerking met ontwikkelaar Communited op donderdagmiddag 21 september een seminar geven voor andere geïnteresseerde gemeenten. Vervolgens zal men op 3 oktober a.s. acte de présence geven op de vakbeurs `Klantgerichte Overheid 2006', in de Jaarbeurs in Utrecht.

Medewerkers van het front office kunnen dankzij de gebruiksvriendelijke interface van het systeem, en de gemakkelijke en uitgebreide zoekmogelijkheden, heel eenvoudig en snel het juiste antwoord vinden op zo'n 80% van de vragen. Dit betekent niet alleen dat burgers veel sneller en beter geholpen worden, maar ook dat het back office aanzienlijk ontlast wordt. Alleen de zeer specifieke, vakinhoudelijke vragen zullen nog bij hen terecht komen.

Bij de gemeente Leidschendam-Voorburg is KenTIC nu bijna twee jaar in gebruik, en de resultaten spreken voor zich. Het aantal telefonische vragen van burgers is in die periode enorm gestegen. Dit omdat burgers het Meld en Informatie Centrum steeds makkelijker vinden. De reacties waren meer dan positief te noemen. Ook de medewerkers van de gemeente zelf zijn bijzonder te spreken over de geboekte resultaten, en over de nieuwe, meer gestructureerde werkwijze.

Het seminar van 21 september wordt georganiseerd in AC Meeting Centre De Meern, en is bedoeld voor gemeenten die van plan zijn de telefonische en interactieve dienstverlening naar hun burgers te verbeteren. Op het seminar zal gesproken worden over het product KenTIC, de VIND² catalogus en de problemen die gemeenten kennen met de dienstverlening in het algemeen. Bovendien zal de huidige situatie van de gemeentelijke dienstverlening besproken worden aan de hand van een onlangs gehouden marktonderzoek, en zullen de toekomstige initiatieven de revue passeren.

Het seminar heeft een informatief karakter en is daarom voor medewerkers van overheidsinstellingen gratis; de entree voor commerciële instellingen bedraagt ¤250,-. Op het seminar zal bovendien een 30-tal VIP-kaarten voor de hierboven benoemde beurs `Klantgerichte-overheid 2006' uitgedeeld worden.

Voor meer informatie kunt u de website www.kentic.info raadplegen. Hier vindt u tevens een inschrijfformulier voor het seminar. Overigens kunt u ook telefonisch contact opnemen met René Simons van Communited, tel. 0186-640900.