Deelgemeente Charlois Rotterdam

LCC Larenkamp opent deuren

Donderdagmiddag 21 september opent Lokaal Cultuur Centrum Larenkamp, Slinge 303 in Zuidwijk, officieel zijn deuren.

Hiermee heeft de deelgemeente Charlois een plek waar zowel lokale als stedelijke cultuur -en kunstuitingen een podium krijgen. Komende week al kunt u genieten van diverse voorstellingen.

De gemeente Rotterdam streeft naar opening van een Lokaal Cultuur Centrum in elke deelgemeente. In Charlois is gekozen voor de Larenkamp in Zuidwijk, omdat dit wijkgebouw al veel voorzieningen heeft zoals een theatervloer, filmscherm en een goede licht- en geluidsinstallatie. Daarnaast had dit wijkgebouw vanouds al een programmering met veel kunst. Dit wordt verder uitgebreid, waarbij vooral aan lokale (amateur-) gezelschappen een podium wordt geboden.

Programma openingsweek

In het openingsweekend zijn jongeren vanaf 12 jaar van harte welkom op het Chill Out Festival op zaterdag 23 september. Lokale talenten verzorgen optredens op het gebied van rap, zang, dans en theater, maar ook treden professionals op. Daarnaast zijn er diverse bands met kaseko en kawina. Je kunt meezingen en/of dansen bij de optredens, maar ook relaxed kijken en genieten. Aanvang: 16.00 uur (einde 21.00 uur). Toegang: 2,-

Op muzikale wereldreis kunt u op zondagmiddag 24 september: vier trombonisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest verzorgen dan Around The World. De route voert van de Argentijnse tango via Amerikaanse marsen en Duitse Egerländer-muziek naar de Spaanse flamenco. De musici geven tijdens het optreden tekst en uitleg over de muziek en hun instrumenten. Aanvang: 14.00 uur. Toegang: 4,--.

Op woensdag 27 september kunt u in LCC Larenkamp terecht voor De Gelukkige familie een jeugdopera (voor jong en oud) van Stichting Intorno Ensemble. Vijf zangers spelen twee minder bekende verhalen van de sprookjesverteller Hans Christian Andersen. Aanvang: 14:30 uur Toegang: 2,50. Voor kinderen vanaf 4 jaar