Gemeente Exaten


Commissaris van de Koningin dhr. Frissen brengt kennismakingsbezoek aan toekomstige gemeente Leudal

Donderdag 21 september aanstaande brengt Commissaris van de Koningin, de heer Frissen een kennismakingsbezoek aan de gemeenten die per 1 januari 2007 de nieuwe gemeente Leudal gaan vormen. De vier colleges van burgemeester en wethouders van respectievelijk Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer ontvangen de heer Frissen gezamenlijk in het gemeentehuis van Hunsel.

Na een eerste kennismaking en een toelichting op het herindelingsproces door de voorzitter van de stuurgroep Leudal, maakt het gezelschap een rondrit door de toekomstige gemeente Leudal. Per gemeente zullen enkele majeure projecten aandacht krijgen. Het gaat hierbij o.a. om bedrijventerrein Ittervoort, Hornerheide, centrum Horn, centrum Haelen, centrum Roggel en de Tungelroyse beek.

De rondrit eindigt in Heythuysen. Tenslotte krijgt de regiegroep Leudal, waarin afgevaardigden van de vier gemeenteraden zitting hebben, de gelegenheid om met de Commissaris van de Koningin van gedachten te wisselen over o.a. dualisme en regionale samenwerking.