SP Tilburg


Tilburg, 20 september 2006

SP begraaft de Heuvel

Morgenavond zal de SP symbolisch de Heuvel ten grave dragen. Na een jarenlange strijd voor het leefbaar maken van dit stukje centrum legt de SP zich neer bij dit verlies voor de stad. Vanaf half acht trekt de begrafenisstoet door het centrum. Geen bloemen, geen toespraken...

Tien jaar geleden ging de Heuvel dicht voor het autoverkeer. Meteen daarna werd het plein kaalgesloopt door koelbloedige architecten en werd de Lindenboom omgehakt. Ruim drie jaar geleden besloot het toenmalige college tegen alle beloftes in de Heuvel weer open te stellen voor autoverkeer: het begin van een jarenlange strijd van de SP voor behoud van het plein.

Tot zes keer toe probeerde de SP een referendum over dit desastreuze plan te organiseren. Maandagavond werd de laatste poging daartoe gesmoord door een meerderheid van de gemeenteraad. De SP legt zich nu neer bij dit verlies voor de stad en draagt zowel de Heuvel als de strijd voor de leefbaarheid van het centrumplein ten grave.

Ruim drie jaar is een lange tijd. Sommige acties voer je met een lange adem. We hebben in die jaren veel gedaan, voorstellen geschreven, duizenden handtekeningen opgehaald, actie gevoerd, dossier aangelegd, de website www.heuvelautovrij.nl onderhouden en talloze malen het debat aangegaan op het scherpst van de snede. Twee keer was het plein een centraal thema in de verkiezingscampagnes en maar weinig onderwerpen werden door zó veel Tilburgers besproken.

Maar nu is het over. De Heuvel is open, de Cityring wordt aangelegd en de SP sluit deze periode af met een symbolische begrafenis. De toekomst van het centrum ligt nu in handen van het college en haar beruchte architecten en verkeerskoningen. En natuurlijk van de omwonenden, die in de komende jaren de Cityring aan den lijve zullen ervaren. Wij zullen alert blijven op alle gevolgen van dit project.

www.tilburg.sp.nl

Meer informatie over de actie van donderdagavond: Veerle Slegers, 06-10019604 ­
SP afdeling Tilburg, Piushaven 29, 5017 AN Tilburg T (013) 5802320 F (013) 5802318 E tilburg@sp.nl I www.tilburg.sp.nl


---- --