Gemeente Gouda


persbericht: overeenkomst beschut wonen boegpad (20/9/2006)

Op 4 juli 2006 heeft de gemeente Gouda overeenstemming bereikt met zorgaanbieder ASVZ-Zuid West over de realisatie van een woonvoorziening voor cliënten met een vorm van autisme of een verstandelijke beperking. In het pand komt ook een zorgsteunpunt. De koopovereenkomst wordt op donderdag 21 september ondertekend door wethouder Marion Suijker en drs. Wim Kos, lid van de Raad van Bestuur van ASVZ. Die middag wordt ook het bouwbord onthuld.

Beschut wonen
Eind 2005 heeft ASVZ Zuid West op verzoek van de gemeente een planvoorstel gemaakt, dat positief is ontvangen door de omwonenden. Voor dit plan is een bouwvergunning aangevraagd. Het gebouw krijgt drie woonlagen met een onderdoorgang voor de bestaande ontsluitingsweg. In de woonvoorziening komen achttien wooneenheden voor mensen met een vorm van autisme of een verstandelijke beperking. Deze woonvoorziening biedt aan deze mensen zelfstandige huisvesting gecombineerd met 24-uurs zorg. Verder komt er in het gebouw een zorgsteunpunt. Dit is een ruimte voor zorgverlenend personeel, waar ook wijkbewoners terecht kunnen voor eenvoudige zorg of ontspanning. De activiteiten zijn afhankelijk van de behoefte in de wijk.

De afgelopen maanden is veel overleg gevoerd tussen de gemeente en ASVZ Zuid West. Dit heeft ertoe geleid dat er een mooie woonvorm gerealiseerd gaat worden. ASVZ -Zuid West gaat het gebouw huren van belegger Stienstra. Wethouder Suijker: Er is veel behoefte aan beschutte woningen zoals we hier gaan bouwen. We doen allemaal ons uiterste best om procedures en dergelijke zo snel mogelijk te doorlopen. De eerste paal moet nu snel geslagen worden.

Procedure
Het plan past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Dat betekent dat er een artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening procedure wordt gestart en dat het plan zes weken lang ter inzage wordt gelegd. Iedereen kan hierop zijn zienswijze indienen. De gemeente maakt de tervisielegging via de gebruikelijke weg bekend in de huis-aan-huisbladen.

Verwacht wordt dat rond het einde van dit jaar de bouwvergunning kan worden verleend. De bouw start waarschijnlijk begin 2007, waarna het gebouw in de loop van 2007 wordt opgeleverd.