Gemeente Alkmaar


Communicatie

Alkmaar, 20 september 2006

Uitwisselingen met Bergama en Darmstadt

In het kader van de contacten met de zustersteden gaan de komende dagen enkele ambtenaren naar het Turkse Bergama en enkele ambtenaren naar het Duitse Darmstadt. Ook staat er een bezoek van leerlingen van het Willem Blaeu College aan Darmstadt gepland.

Ambtenaren naar Bergama

De coördinator van de klachtenprocedure van de gemeente Alkmaar is vandaag samen met twee collega's vertrokken naar Bergama. Met de collega's in de Turkse zusterstad wordt het projectvoorstel voor de verbetering van de klachtenprocedure besproken. Voor dit project wordt een subsidieaanvraag ingediend bij het LOGO East programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit programma financiert samenwerkingsprojecten met Turkije ter verbetering van het lokale bestuur. De VNG beheert dit programma. Ook de vice-voorzitter van het Alkmaars Uitwisselings Comité neemt deel aan het bezoek.

Alkmaarse stedenbouwkundigen naar Darmstadt

Vijf ambtenaren die nauw betrokken zijn bij stadsontwikkeling in Alkmaar brengen van 20 tot 24 september a.s. een bezoek aan het Duitse Darmstadt. Het bezoek vindt plaats in het kader van een uitwisselingsprogramma van het Stadtplanungsamt Darmstadt en de collega's Stadsontwikkeling in Alkmaar. Doel van het programma is uitwisseling van kennis en ervaring bij de aanpak van grote projecten voor stadsontwikkeling. Dit jaar wordt vooral aandacht besteed aan wonen, sportvoorzieningen, kinderopvang, voorzieningen voor de jeugd en werkgelegenheidsprojecten. Twee jaar geleden hebben ambtenaren uit Darmstadt een bezoek aan Alkmaar gebracht.

Leerlingen Willem Blaeu naar Wereldkinderdag in Darmstadt

Enkele leerlingen van het Willem Blaeu College vertrekken morgen, 21 september, naar Darmstadt. Zij nemen deel aan het Internationale Kinderkamp, dat georganiseerd wordt ter gelegenheid van Wereldkinderdag op 24 september. Op 25 september komen de jongeren weer terug.



Gemeente Alkmaar