Gemeente Smallingerland

Tweede uitvoeringsmodule landinrichtingsproject 21 september 2006

Tweede uitvoeringsmodule landinrichtingsproject Drachten

De landinrichtingscommissie Drachten heeft een 2^e uitvoeringsmodule opgesteld. Daarin staat wat er voor de komende vier jaar aan landinrichtingsprojecten op het programma staat. Het gaat vooral om het landelijke gebied ten oosten van Drachten.

Voor de landbouw is het onder voorwaarden mogelijk gebruik te maken van vrijwillige kavelruil.

Met betrekking tot het landschap zijn opgenomen: de aanleg van een dorpsbosje bij Rottevalle en het baggeren van de Gerritswijk en de Zwarte Wijk.

In het natuurgebied De Leijen wordt 18,5 hectare ingericht ten behoeve van de natuur. Daarbij zal een voormalige slenk van de Lits worden hersteld.

Voor het natuurgebied De Leijen zal voor de 18,5 ha die wordt ingericht een scheiding worden gemaakt tussen het watersysteem van de landbouw en natuur.

Verder komen er acht gronddammen op de grens van de uitbreiding van Drachten-Oost om de bereikbaarheid bij onderhoud te verbeteren.

Ter inzage

De 2^e uitvoeringsmodule Drachten wordt door de provincie Fryslân tot 23 oktober 2006 ter inzage gelegd. U kunt tot die datum een zienswijze indienen. Een exemplaar van het plan ligt ook in het gemeentehuis in Drachten. Voor meer informatie kunt u bellen met de Dienst Landelijk Gebied, tel. 058-2955255.