Ordina Beheer NV

Ordina tekent intentieverklaring voor 100% overname Wisdom

Ordina heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van 100% in het aandelenkapitaal van Wisdom TMLC B.V. en The Missing Link B.V. Tezamen bevatten deze vennootschappen alle activiteiten van de Wisdom Groep.

De Wisdom Groep richt zich specifiek op hoogwaardige applicatieontwikkeling en systeemintegratie op het Java/J2EE- en Microsoft .Net-platform. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het ontwerp van gebruiksvriendelijke interactieve applicaties. Een Java-project voor het Ministerie van LNV dat boeren in staat stelt online opgave van bedrijfsgegevens te doen, won onlangs nog een special achievement award tijdens een internationale conferentie in San Diego. Belangrijke klanten van de Wisdom Groep zijn verder onder meer Achmea, KPN en Wolters Kluwer.

Wisdom werd in 1995 opgericht en telt momenteel circa 55 fte. Wisdom verwacht over 2006 een omzet van circa EUR 5 miljoen. Wisdom kent een goed rendement dat aansluit bij de doelstelling van Ordina om in 2007 een EBITA-marge te realiseren van ten minste 10%.

Ronald Kasteel, CEO van Ordina: Wisdom is een specialist met een duidelijke focus in technologie en een hoogwaardige dienstverlening. De overname van Wisdom betekent een versterking van onze leidende positie binnen de snel groeiende markt voor applicatieontwikkeling in Java en Microsoft .Net. Positief is verder dat Wisdom gedegen ervaring heeft in offshoring naar India.

René Schoenmakers, directeur van Wisdom: We zijn blij met de voorgenomen aansluiting bij Ordina. Zowel de inhoudelijke strategie gericht op marktleiderschap op specialismen, als het kwalitatief hoge niveau van dienstverlening sluiten goed aan bij onze visie. Het verbreedt het loopbaanperspectief voor onze medewerkers en biedt hen meer mogelijkheden voor verdieping op het vakgebied. Met Ordina kunnen we de vraag van onze klanten om uitbreiding van onze dienstverlening beter invullen. Dit is belangrijk in een tijd waarin klanten zaken willen doen met een steeds selectievere groep preferred suppliers.

De koopsom voor de Wisdom Groep zal volledig in contanten worden voldaan. Ordina hanteert reeds langere tijd als uitgangspunt een koopprijs voor acquisities die ligt in de bandbreedte van 0,8 tot 1,5 maal de omzet. Ook de koopprijs van de Wisdom Groep bevindt zich binnen deze bandbreedte. Partijen streven er naar de transactie uiterlijk medio oktober af te ronden.

Over Ordina
Ordina werkt met circa 4.600 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.



Ordina Beheer NV