Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 21 september 2006

René Wijnands van Carpe Diem te Zeddam Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland 2006/2007

Woerden, 20 september 2006 René Wijnands van Hotel Carpe Diem te Zeddam is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland 2006. Gastvrijheid met een glimlach Wijnands, zijn vrouw Marja en het gehele team maken volgens de jury deze woorden helemaal waar. Verder roemt de jury naast de maatschappelijke betrokkenheid van Wijnands zijn creativiteit. Uit twaalf regionale Markant-winnaars wordt in november 2007 tijdens het Koninklijk Horeca Nederland Jaarcongres de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2006/2007 gekozen. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Een uitstekende maaltijd geserveerd in een gezellige en gemoedelijke sfeer maken van een verblijf in Carpe Diem een aangename verrassing en voor de trouwe gasten voelt het als thuiskomen. Iedereen bij Carpe Diem heeft plezier in het werk en dat straalt het bedrijf uit. Dit hotel weet zich van andere kleinschalige hotels te onderscheiden door de ongedwongen sfeer; 'alles mag en niets moet'. De verkoop van atelierproducten uit Indonesië geeft hieraan nog een extra dimensie. Volgens de jury vervult Wijnands hiermee een voorbeeldfunctie. Met de woorden sfeer, ongedwongenheid, intimiteit en creativiteit wordt de formule van Carpe Diem samengevat. Daarnaast is René Wijnands een zeer maatschappelijk betrokken ondernemer. Hij mag zich met recht Meest Markante Horeca-ondernemer van Gelderland 2006/2007 noemen."

Met Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. Markant is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. De hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
* een financieel gezond bedrijf;

* een goed personeelsbeleid;

* een goede presentatie van hun bedrijf en product.

De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de bedrijfstak horeca.

---

Noot voor de redactie -