AEGON

AEGON-CNOOC opent vestiging in provincie Shandong

Den Haag, 21 September 2006

AEGON-CNOOC Life Insurance Company Ltd., de 50/50 joint venture van AEGON N.V. met de Chinese National Offshore Oil Corporation (CNOOC), heeft vandaag de vestiging in Jinan in de Chinese provincie Shandong officieel geopend.

Gebruikmakend van de mogelijkheden die beide partners wereldwijd bieden, zal de vestiging in Shandong een uitgebreid assortiment levensverzekeringsproducten en -diensten aanbieden aan cliënten in deze welvarende kustprovincie. De opening van de vestiging in de provinciehoofdstad Jinan volgt op de opening in 2005 van de AEGON-CNOOC vestigingen in Beijing en de provincie Jiangsu.

Sinds de start van de activiteiten in 2003 in Shanghai, heeft de veelzijdige distributiestrategie AEGON-CNOOC in staat gesteld om op concurrerende wijze in te spelen op de mogelijkheden van de Chinese markt en de veranderende wensen van zijn cliënten. De opening van de vestiging in Shandong bevestigt AEGON-CNOOC's verbondenheid met de Chinese markt. Drie verschillende distributiekanalen worden tegelijkertijd gelanceerd, te weten bancassurance, direct marketing en verkoop via brokers. Deze voor de verzekeringsmarkt in Shandong unieke aanpak is een weerspiegeling van AEGON-CNOOC's sterke positie op het gebied van distributie.

"Onze expansie op de zich snel ontwikkelende markt in Shandong is geheel in lijn met onze strategie om onze activiteiten gestaag uit te breiden in China, een land waar de vraag naar producten en diensten die wij leveren groeiende is", aldus Don Shepard, voorzitter van de Raad van Bestuur van AEGON N.V. "We blijven vertrouwen op ons veelzijdige distributienetwerk, als beste manier om innovatieve en betrouwbare producten en diensten aan te bieden aan ons groeiende klantenbestaand in China."

OVER AEGON
AEGON is een van de grootste levens- en pensioenverzekeraars ter wereld en een belangrijke aanbieder van beleggingsproducten. We stimuleren onze lokale vestigingen hun producten en diensten zo te ontwikkelen dat deze optimaal aansluiten bij de wensen van onze klanten, waarbij ze gebruik maken van de meest geschikte distributiekanalen. We zijn er trots op dat we deze lokale aanpak kunnen combineren met de kracht van onze groeiende wereldwijde organisatie.

AEGON's hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Wereldwijd heeft AEGON ongeveer 27.000 medewerkers in dienst. De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is de Groep actief in een aantal andere landen, waaronder Canada, China, Hongarije, Polen, Slowakije, Spanje, Taiwan en Tsjechië

Respect, kwaliteit, transparantie en vertrouwen vormen de kernwaarden van AEGON. AEGON streeft er voortdurend naar om de verwachtingen van klanten, aandeelhouders, werknemers en zakenpartners waar te maken. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve ideeëen we streven ernaar de beste in onze bedrijfstak te zijn.

Belangrijke noot met betrekking tot verwachtingen

De in dit bericht opgenomen mededelingen, voor zover geen historische feiten, kunnen verwachtingen zijn zoals bedoeld in de U.S. Private Securities Litigiation Reform Act. Verwachtingen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen en hun potentiële effecten op de onderneming. Deze mededelingen zijn geen garantie dat de toekomstige ontwikkelingen die de onderneming beïnvloeden die zullen zijn die het management verwacht. De feitelijke resultaten kunnen materieel verschillen van de verwachtingen. Alle verwachtingen zijn onderhevig aan meerdere risico's en onzekerheden inclusief, echter niet beperkt tot het volgende: (1) veranderingen in algemene economische omstandigheden, inclusief veranderingen in de ontwikkeling van de financiële markten en rentestanden; (2) de reactie van klanten met betrekking tot nieuwe producten en distributiekanalen; (3) veranderingen op het gebied van concurrentie, wetgeving, toezicht of belastingwetgeving die de kosten voor distributie van of vraag naar onze producten beïnvloeden; (4) overmacht; (5) terrorisme, oorlogsdaden en pandemieën; (6) veranderingen die invloed hebben op sterftecijfers, levensverwachtingen en andere factoren die de winstgevendheid van onze verzekeringsproducten kunnen beïnvloeden; en (7) het niet behalen van verwachte resultaten, efficiencyverbeteringen of andere kostenbesparende initiatieven.


----------

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 83 44
e-mail gca-iraegon.com