Siemens

Persbericht

0609.641

Den Haag, woensdag 20 september 2006

Siemens en MCS bieden complete GSM mobiliteit op HiPath systemen

Siemens Communications (COM) en solutions partner Mixe Communication Solutions (MCS) integreren als eerste de GSM als volwaardig intern toestel. MCS heeft speciale firmware uitgebracht voor de GSM Mobility Extender, die ontwikkeld is voor de populaire HiPath communicatiesystemen en waarmee nu ook de Path replacement optimaal functioneert. Gebruikers van HiPath kunnen vanaf nu dus ook moeiteloos hun mobiele telefoon gebruiken als intern toestel. Het grote voordeel ten opzichte van ISDN-GSM gateways is dat niet alleen de kosten beperkt blijven en de bereikbaarheid vergroot wordt, maar dat nu ook alle gebruikelijke interne toestelfuncties beschikbaar zijn op de GSM.

Martin Roeffen, buness unit manager bij de COM-divisie van Siemens: Klanten van Siemens waren natuurlijk al gewend aan de uitgebreide mogelijkheden voor de integratie van spraak en data die een HiPath systeem hen biedt. Die integratie is nu ook verder doorgetrokken naar de mobiele gebruiker. De GSM Mobility Extender (GME), in combinatie met de HiPath systemen en de juiste flatflee GSM abonnementen, zijn een perfecte oplossing voor vast-mobiele integratie op de HiPath. John van Nijnatten, algemeen directeur van MCS: Wij zijn zeer verheugd dat de succesvolle samenwerking met Siemens heeft geleid tot deze naadloze aansluiting van de GME op de HiPath systemen De GME maakt het mogelijk om de GSM telefoon als intern toestel te gebruiken. Functies als wachtstand, ruggespraak en doorverbinden zijn moeiteloos te gebruiken op de GSM telefoon. Met de nieuwe firmware van MCS functioneert nu ook de Path replacement, zodat de lijnen vrijgeschakeld worden op het moment dat de GSM-telefoon er weer tussenuit stapt. Het voordeel hiervan is dat de GME sneller beschikbaar is voor een volgend gesprek, waardoor de capaciteit wordt vergroot. Bestaande GMEs kunnen op afstand worden ge-upgrade met de nieuwe firmware.

Siemens Communications is wereldwijd een van de grootste aanbieders in de telecommunicatie-industrie. Als enige onderneming in deze branche biedt Siemens haar klanten een compleet productenspectrum van losse toestellen voor de consument thuis tot en met complexe netwerkinfrastructuren voor ondernemingen en exploitanten inclusief bijbehorende diensten. Siemens Communications is wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovaties bij convergente technologieën, producten en diensten voor mobiele, vaste en bedrijfsnetwerken. Deze grootste divisie van Siemens AG heeft vestigingen in meer dan 160 landen en realiseerde in het boekjaar 2004 (ultimo 30 september) met circa 60.000 medewerkers een omzet van ongeveer EUR 18 miljard.

HiPath is de enterprise-convergentie-architectuur van Siemens. Het omvangrijke spectrum van oplossingen en services stelt ondernemingen in staat, hun bestaande infrastructuur op het gebied van spraak en data verder uit te bouwen, gedane investeringen veilig te stellen en zogenaamde 'second generation IP'-applicaties (2gIP) te implementeren. 2gIP-toepassingen zorgen voor optimalisatie van de businessprocessen in de onderneming en voor duurzame productiviteitsverbeteringen. Door producten en software continu verder te ontwikkelen, is Siemens Communications toonaangevend bij de innovatie en volledige integratie van realtime-communicatie op het gebied van IT. Met HiPath is Siemens volgens analisten wereldwijd nummer 1 bij de levering van VoIP-aansluitingen, met een marktaandeel van 38,6%. En Siemens streeft ernaar, deze positie nog verder uit te bouwen.

Mixe Communication Solutions (MCS) levert innovatieve telecom produkten, waarbij de nieuwste (draadloze) technieken worden toegepast. MCS is opgericht in 1997 en gericht op de tussenhandel (telecomdealers), fabrikanten en telecom operators. MCS is BeNeLux marktleider op het gebied van GSM-Gateways. MCS is een Besloten Vennootschap en is compleet onafhankelijk van enig ander bedrijf. Sinds 2 jaar heeft MCS ook vestiging in België die zelfstandig opereert als MCS - Mixe Communication Solutions N.V.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Zie voor alle persberichten internet: www.siemens.nl/persinfo