Nederlandse ondernemer krijgt prestigieuze Deense Exportprijs

Embassy of denmark

21 september

Nederlandse ondernemer krijgt prestigieuze Deense Exportprijs uitgereikt

De directeur van het Nederlandse bedrijf Ergocare Vennik B.V., dhr. L. Vennik, kreeg woensdag 20 september de prestigieuze Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Henrik Award uitgereikt door de Ambassadeur van Dene-marken Mevr. Kirsten Malling Biering.

De Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Henriks Award is een prestigieuze Deense Exportprijs die uitgereikt wordt aan importeurs van Deense producten, die een bijzondere inzet hebben vertoond op de exportmarkten.

Een vakjury onder leiding van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Henrik van Denemarken, bepaalt wie in aanmerking komt om deze prijs te ontvangen.

Ergocare Vennik is al 20 jaar actief op het gebied van hulpmiddelen voor de zorg en werd genomineerd door de Deense producent van tilsystemen, Guld-mann A/S. In haar toespraak prees de Ambassadeur van Denemarken Kirsten Malling Biering dhr. L. Vennik voor zijn bijzondere inzet op het gebied van arbovriendelijke hulpmiddelen in de Nederlandse zorginstellingen.

De uitreiking vond plaats in de residentie van de Ambassadeur van Denemar-ken met voorafgaande lezingen door de Deense Dr. Senior Researcher Niels Fallentin (onderwerp: arbovriendelijke hulpmiddelen) en dhr. Ruud Dirkse directeur van DAZ, gespecialiseerd in zorginnovaties en campagneleider van de beroepstrotscampagne 'Trots op de Zorg'.

De Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Henriks Award is 3 keer eerder uitge-reikt in Nederland en de laatste keer dat een Nederlands bedrijf deze prestigi-euze Award in ontvangst mocht nemen was in 2003.

Ambassade van Denemarken

Charlotte Rye

070-3025977

Achtergrondinformatie over de heer Bert Vennik, directeur eigenaar van Ergo-Care BV.

Dhr. Vennik werkte in de jaren 80 als mededirecteur in een bouwbedrijf waar men inmiddels ook woningaanpassingen uitvoerde.
Dit leidde zo'n 20 jaar geleden tot de oprichting van een speciale afdeling in care producten.

17 jaar geleden ontstond het eerste contact met de Deense fabrikant Guld-mann, in eerste instantie vanwege de verkoop van verpleegbedden. Guldmann leverde echter ook plafondgemonteerde tilsystemen.
Dit product was goed in te passen in de bouwkundige werkzaamheden van het bedrijf en trok de bijzondere belangstelling van dhr. Vennik.

Hij zag al snel in dat dit product, mede door de vergrijzing en de toen in op-komst rakende ARBO problematiek, een grote toekomst had.
In Nederland kende men de toepassing hiervan nog vrijwel niet. Dit bood dus volop kansen !

Van meet af aan heeft dhr. Vennik zich ingezet om het product te promoten op de Nederlandse markt.
In die beginjaren werd hem nogal eens verweten dat hij van een gehandicap-ten/zorg instelling een 'slachthuis' wou maken. Immers, men vervoert men-sen toch niet als slachtvee aan een plafondrail ?
In die tijd was het echt pionieren met dit innovatieve concept !

Zijn inspanningen werden echter beloond, de omzet steeg. Ook kwamen er hier en daar al grotere projecten in opdracht.

Dhr. Vennik wilde de kansen op deze markt optimaal benutten. Doch, helaas, de toenmalige eigenaar van de bouwonderneming zag dit niet zitten en ver-leende geen medewerking om in deze markt te investeren.

Daarom startte dhr. Vennik in 1996 zijn eigen bedrijf op en richtte zich voor 100% op de markt van de plafond gemonteerde tilsystemen.
Hij nam hiermee een groot risico ! Immers hij moest als 47 jarige man geheel opnieuw beginnen. Tevens werkte hij met en voor het product van 1 fabri-kant....waarop hij volledig vertrouwde !

Dit vertrouwen in anderen heeft hem ongetwijfeld ook het vertrouwen van zijn opdrachtgevers gebracht, waardoor hem in de loop der jaren zeer omvangrijke opdrachten zijn gegund. Het bedrijf is flink gegroeid van 3 medewerkers naar inmiddels 22.

Dhr. Vennik kijkt nog immer met vertrouwen de toekomst tegemoet en werkt vol elan aan zijn doel om marktleider in plafond gemonteerde tilsystemen te blijven. Waarbij als succesfactoren nog steeds de bouwkundige kennis en het innovatieve vermogen van Guldmann een centrale rol spelen.