Politie Groningen

Donderdag 21 september 2006

Provincie Groningen, 21-09-2006

Groningen: fietsster overlijdt na aanrijding

Een 83-jarige fietsster is woensdag overleden, nadat ze was geschept door een auto. De vrouw stak ter hoogte van de Oude Adorperweg de Winsumerweg over. Zij zag daarbij een auto over het hoofd. De 43-jarige automobiliste uit Winsum kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster is overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij later aan haar verwondingen is overleden.

Winsum: man en vrouw gewond door frontale aanrijding

Een 75-jarige man uit Hoogezand en een 52-jarige vrouw uit Pieterburen zijn woensdagmiddag op de Wierdaweg gewond geraakt door een frontale aanrijding. Volgens een getuige raakte de man op de verkeerde weghelft, waardoor beiden frontaal botsten. Zij raakten beiden gewond en zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Ook beide autos raakten flink beschadigd en werden afgesleept. Van de man is een bloedproef afgenomen. De politie maakt een rapportage van het ongeval en stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Musselkanaal: kleine hennepkwekerij opgerold

De politie heeft woensdag aan de Schoolstraat een kleine in werking zijnde hennepkwekerij opgerold. In de kelder van de woning bleken 27 hennepplanten en 52 potten van al geoogste planten te staan. De oogst lag te drogen. Ook werd de electriciteit en het water illegaal afgetapt. De planten en de gebruikelijke kweekapparatuur werden in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de plantage.

Kiel Windeweer: wielrenner gewond door val

Een 39-jarige wielrenner uit Roden is woensdagavond op de brug aan de Zuidlaarderweg gewond geraakt. Hij fietste in een wielrengroepje toen zijn wiel in een gleuf tussen twee brugdelen vast kwam te zitten. Hij viel en liep behoorlijk gezichtsletsel op. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Kolham: automobilist rijdt zonder rijbewijs

Een 25-jarige automobilist uit Sappemeer reed woensdag op de A7 bij Kolham. De man werd gecontroleerd, omdat hij niet handsfree belde. Bij controle bleek bovendien dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: bromfietscontrole

De politie heeft woensdagochtend een bromfietscontrole gehouden aan de Auwemalaan in Leek. Er zijn vijftien bromfietsen gecontroleerd en acht bekeuringen uitgeschreven: te snel (5x), kinband van de helm los (1x), geen rem (1x), kentekenplaatje niet goed zichtbaar (1x).

Provincie Groningen: verkeerscontroles

Winsum, N361: gordelcontrole, 600 voertuigen, 8 overtredingen.

Veendam, N366: geen gordel (2x), mobiel bellen (2x), onjuiste kentekenplaat (1x), niet tonen rijbewijs (1x).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Vledderveen, Waterschapsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 215, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bedum, Boterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 225, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Farmsum, Oosterhorn: aantal geregistreerde voertuigen: 2125, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Scharmer, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 657, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 270, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.