Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 21 september 2005

Kasteel en Festo beste industriële toeleveranciers van Nederland

Achievement award voor NTS

Kasteel uit Zoeterwoude en Festo uit Delft zijn gisteren uitgeroepen tot de beste industriële toeleveranciers van Nederland. Ze wonnen de Dutch Industrial Supplier Awards 2006 die voor de vijfde keer in successie werden uitgereikt. De vakjury koos de twee bedrijven uit - in totaal - 200 door uitbesteders genomineerde bedrijven. De uitreiking vond plaats in het ING-hoofdkantoor in Amsterdam in aansluiting op het seminar Innovatief in Creativiteit.

De NTS Group uit Eindhoven legde beslag op de Achievement Award, de speciale prijs voor de supplier die het hoge niveau meerdere jaren weet vast te houden. NTS - in casu de bedrijven die vorig jaar in deze groep gefuseerd zijn - behoort sinds de eerste uitreiking van de awards elk jaar weer tot de genomineerden en bereikte meer dan eens de finale.

De Dutch Industrial Supplier Awards zijn in 2002 ingesteld door LINK Magazine, een vakblad voor industriële uitbesteders en toeleveranciers. De verkiezing - georganiseerd in samenwerking met de ING-bank - is uitgegroeid tot een toonaangevend evenement met een prestigieuze prijs. Dit is mede te danken aan de objectieve opzet. Kandidaten voor de prijs worden immers voorgedragen door hun eigen klanten, de uitbesteders. Wie door meerdere klanten als preferred supplier genoemd wordt, ondergaat een uitgebreide assesment (waarbij betrokken Berenschot Business Management). Specialisten van de ING lichten de finalisten financieel door.

Twee jury's bepalen uiteindelijk de winnaars. Eén panel van klanten, bestaande uit OEM'ers beoordeelt de eerstelijns toeleveranciers, de first tier suppliers. Een tweede panel buigt zich over de second tier suppliers, de tweedelijns toeleveranciers. Deze keer bleven er na de eerste schiftingsronde twintig kandidaten over: twaalf eerstelijns toeleveranciers (van 115 genomineerden) en acht tweedelijns (van 85 genomineerden). Uit beide categorieën gingen de best scorende vijf ondernemingen naar de finale voor het eindoordeel van de jury's.

Behalve met de eer en de publiciteit gingen de winnaars naar huis met een kunstwerk van Primo Ontwerpers uit Delft. Directeur John Kasteel van Kasteel BV toonde zich blij verrast en geëmotioneerd toen hij de prijs in ontvangst nam. "Dit doet mij wat, jazeker. Mijn vader zou het echt niet droog gehouden hebben en ik ook bijna niet. In ons familiebedrijf wordt nog met gevoel gewerkt. En dan zo'n mooie prijs, daar ben ik ontzettend trots op. Die hebben we met onze 72 mensen verdiend." Ook directeur Pehrson van Festo en John Bergmans van NTS namen de prijs met vreugde in ontvangst. "We hebben vorig jaar het fusieproces ingezet," zei laatstgenoemde. "Een zware klus. Als dan elf klanten je nomineren als hun voorkeursleverancier is dat een steun in de rug."


Ingezonden persbericht