Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Weg opengebroken voor CAO en politieke lobby voor financieel dienstverleners EERSTE BRANCHEVERENIGING VOOR FINANCIEEL DETACHEERDERS IS EEN FEIT

Amsterdam, 21 september 2006 - Vandaag is tijdens een speciale kick-off de oprichting van de eerste officiële branchevereniging voor financieel detacheerders bekend gemaakt. De branchevereniging AccountForce is ontstaan uit een bestaand financieel platform voor financieel detacheerders. Met de oprichting van de branchevereniging is tevens een keurmerk voor financiële dienstverleners geïntroduceerd. Dit keurmerk zal vanaf vandaag de kwaliteit van hun diensten vertegenwoordigen. De oprichting van de branchevereniging werd vandaag met open armen ontvangen door bestaande leden van AccountForce. Het komende jaar staat er al een aantal speerpunten op de agenda van de vereniging zoals het ontwikkelen van een CAO en het starten van een politieke lobby.

Albert Allmers (voorzitter van AccountForce en commercieel directeur van financieel dienstverlener Rekenmeesters) is zeer te spreken over de branchevereniging: "Het zal onze branche op veel manieren goed doen. Je kunt samenwerken met je concurrenten, met name op het gebied van zaken die je worden opgelegd door de wetgever. Daarnaast is het keurmerk voor ons van groot belang. We kunnen klanten nu een garantie bieden voor de kwaliteit die we ze kunnen leveren".

AccountForce is onderdeel van de Flex Federatie Nederland en zal naast de overige leden, de Algemene Bond Uitzendorganisaties (ABU), PNL (Project Sourcing Nederland) en de onlangs opgerichte branchevereniging voor Payrolling in Nederland actief zijn. AccountForce heeft haar backoffice en ondersteunende activiteiten uitbesteed aan enerzijds TIP Connect (waaronder ook SpinWeb valt, de Nederlandse vereniging van ICT-dienstverleners) en anderzijds aan het dienstenbureau van de ABU. In samenwerking met deze partijen, kan de branchevereniging een volwaardig dienstenpakket aanbieden aan haar leden. AccountForce is een volledig zelfstandige branchevereniging voor financieel detacheerders en geen subafdeling van de ABU of TIP Connect.

Leden van AccountForce kunnen gebruik maken van een telefonische helpdesk voor alle vragen op het gebied van arbeidsovereenkomsten, algemene voorwaarden, ontslag etc. Verder zal het kenniscentrum en het financieel platform jaarlijks onderzoeken verrichten naar diverse relevante onderwerpen zoals bijvoorbeeld de arbeidsmarkt en marktaandelen van de afzonderlijke detacheerders. Maar ook juridische dienstverlening, vakmeetings en bijeenkomsten zullen worden aangeboden.

Doelstelling van de brancheverenging is een autoriteit te worden in de financiële wereld voor wat betreft samenwerking en standaardisatie op het gebied van kennisdeling en samenwerking. AccountForce-leden moeten staan voor kwaliteit, zekerheid en financiële betrouwbaarheid. Zij worden periodiek gescreend door een onafhankelijke instantie waardoor constante kwaliteit gewaarborgd is. AccountForce ziet het als zijn taak zijn stem te laten horen. Bij de overheid, werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties, politici en regionale overheden. Om het keurmerk waarde te geven zijn er toelatingscriteria opgesteld. Ook onderschrijft een AccountForce-lid gezonde financiële parameters en een aantal gedragsregels ten aanzien van bijvoorbeeld garanties aan haar cliënten en arbeidscontractenafspraken met haar medewerkers. Standaardisatie en kwaliteitswaarborging zijn de primaire doelen van de brancheverenging. Daarnaast gaat de vereniging secundaire diensten ontplooien, die een bijdrage aan de leden kunnen leveren. Gedacht kan worden aan het ontwikkelen van een inkoopbureau voor opleidingen en congressen gericht op het vakgebied of een samenwerkingsverband met een universiteit of Hogeschool.

De NEN 4400 norm van de Stichting Financiële Toetsing Binnenkort komt de Stichting Financiële Toetsing met de norm NEN 4400-1: 2005 bedoeld voor "uitleners en (onder)aannemers". Deze norm bevat eisen voor het toetsen en beoordelen van een onderneming of (onder)aannemer om vast te stellen dat die zo is ingericht dat aan alle verplichtingen uit arbeid wordt voldaan. De verplichtingen uit arbeid zijn de aangifte en afdracht van loonbelasting, omzetbelasting en sociale premies, het administreren van identiteitsdocumenten en daarnaast het uitvoeren van identiteitscontrole en controle op mogen verrichten van arbeid in Nederland. AccountForce- leden dienen deze NEN-norm te implementeren in hun organisatie.

Noot aan de redactie:

Over AccountForce
Accountforce is de belangenbehartiger van de finance detacheerders in Nederland. Met ruim 20 leden vertegenwoordigt de brancheorganisatie 20% van de markt en is daarmee de grootste werkgeversorganisatie binnen de markt van financiële detachering. AccountForce heeft als doelstelling verder te groeien en streeft naar een vertegenwoordiging van de branche van 75% binnen nu en 2 jaar. Bestuursleden zijn de heer Albert Allmers (voorzitter), Andre Saurwalt (secretaris) en de heer Arno Vermeulen (Penningmeesters).

Voor meer informatie zie ook www.accountforce.nl. Heeft u nog vragen of interesse in een persoonlijke toelichting van Albert Allmers (voorzitter AccountForce), Commercieel Directeur van Rekenmeesters, dan kunt u contact opnemen met Marianne de Bruijn van ACA/JES Communicatie, tel. 020 - 4711511 of 06-14441398.


---- --