Politieberichten stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht, 21-09-2006

Straatroof zonder buit

UTRECHT Op de Olof Palmelaan vond woensdagavond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd. De dader had geen buit.

Een 33-jarige vrouw uit Utrecht stond met haar auto op de Olof Palmelaan. Omstreeks 23.55 uur werd plotseling haar rechtervoorportierraam ingeslagen en een onbekende man wilde de tas van de vrouw pakken. Dit lukte de man echter niet, waarna hij achter op een gereedstaande scooter sprong en samen met een mededader wegreed.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Man aangehouden na inbraak in auto

UTRECHT Donderdagmorgen werd een man aangehouden op de Seinedreef omdat hij een kofferbak van een auto had opengebroken.

Omstreeks 00.10 uur werd gezien via het cameratoezicht dat een man kwam aanfietsen en vervolgens een kofferbak van een geparkeerde auto begon open te breken. Diverse politie-eenheden gingen ter plaatse en zochten de omgeving af. Door getuigen werd verklaard dat de man inmiddels was gevlucht en zich had verstopt in de bossschages aan de Gloriantdreef. Uiteindelijk troffen agenten de 30-jarige man aan liggend in de bosjes. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door de beveiliging van een winkel aan de Rijnkade werd omstreeks18.05 uur een man aangehouden voor het plegen van een diefstal. De man had inmiddels een aantal broeken proberen te stelen. De 43-jarige verdachte werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Autokraker gepakt

UTRECHT Een 39-jarige Utrechter is woensdag aangehouden op verdenking van een of meer autokraken. Omstreeks 21.30 uur zagen surveillerende agenten de ambtshalve bekende man uit parkeergarage Paardenveld komen. Hij kon geen goede verklaring geven wat hij daar had gedaan. Omdat hij zich ook niet kon legitimeren, hielden de agenten hem aan. In de parkeergarage werden vier opengebroken autos aangetroffen. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte verantwoordelijk is voor deze inbraken. De man is ingesloten voor verhoor.

Inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagochtend op heterdaad een 43-jarige Utrechter aangehouden die probeerde in te breken bij een horecagelegenheid aan de Waterstraat. Omstreeks 05.55 uur kwam een melding binnen van de inbraak. Agenten troffen de Utrechter aan voor de deur, waarvan het slot vernield was. De man droeg handschoenen en op de grond lag inbrekersgereedschap. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Verkeerscontroles

UTRECHT Op diverse locaties in de stad heeft de politie woensdag verkeerscontroles gehouden. Op de Bilstraat schreven agenten 51 bekeuringen uit aan mensen die door rood reden of liepen. Op de Weg tot de Wetenschap werden 14 bekeuringen uitgeschreven. Daarvan waren er acht voor te hard rijden. Twee automobilisten droegen geen gordel, één belde niet handsfree. Verder werden drie fietsers bekeurd omdat ze door rood reden. Op de Burgemeester Reigerstraat en de Nachtegaalstraat werden 24 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die door rood reden en automobilisten die geen gordel droegen.