Politieberichten Eemland noord, 10.10 uur

Utrecht, 21-09-2006

Te snel op de vluchtstrook

SOESTERBERG De politie heeft woensdag 20 september, om 16.30 uur, een 26-jarige inwoner van Klazienaveen bekeurd omdat hij met hoge snelheid over de vluchtstrook van de Rijksweg A28 reed.

De man passeerde een file op de Rijksweg waarbij hij met 100 kilometer over de vluchtstrook in de richting van Utrecht spoedde. Ter hoogte van de afslag Soesterberg kon de man aan de kant van de weg worden gezet. Volgens de man was hij met zijn vriendin onderweg naar het ziekenhuis omdat zij benauwd was. Toen de agenten voorstelden hem te escorteren naar het UMC wees de man dat aanbod af want hij moest naar het ziekenhuis in Rotterdam omdat daar zijn dokter zat. Aan dit verhaal werd weinig geloof gehecht en een bekeuring was het gevolg.

Onder invloed

BAARN De politie heeft donderdagmorgen om 01.15 uur een 34-jarige inwoner van Goor aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man bestuurde zijn auto op de Rijksweg A1 en werd gecontroleerd. Hij blies 675 ug/l op de ademtestapparatuur en kreeg een proces-verbaal. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.