Politieberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 21-09-2006

Winkeldief

AMERSFOORT De politie op de mountainbike heeft woensdagmiddag om 13.40 uur een 53-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal bij een warenhuis aan de Utrechtsestraat.

De man had drie flessen wijn en een tas gestolen. Bij controle bleek dat de man ook een tas had gestolen bij een andere winkel. Hij werd ingesloten op het politiebureau.

Snelheid gemeten

LEUSDEN/WOUDENBERG De Regionale Verkeersdienst heeft woensdag 20 september een snelheidscontrole op de Arnhemseweg in Leusden en de Maarsbergseweg in Woudenberg.

In Leusden werd de controle gehouden tussen 08.15 en 11.00 uur en werden 1946 passerende automobilisten gemeten. In 47 gevallen werd er sneller gereden dan de toegestane snelheid van 70 kilometer per uur. De top lag op 105 kilometer per uur.

In Woudenberg werd de apparatuur opgesteld tussen 12.30 en 14.30 uur. Er passeerden 1550 voertuigen waarvan 10 bestuurders te hard reden. De top lag op 100 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur de toegestane maximumsnelheid is.

Alle overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Kwekerijtje ontmanteld

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond om 22.10 uur een hennepkwekerij ontmanteld in een schuurtje aan de Beukstraat.

Na binnenkomen informatie besloten de agenten een kijkje te nemen en troffen zij een kleine kwekerij met 20 volgroeide hennepplanten aan. Er bleek geen sprake te zijn van diefstal van stroom. De apparatuur werd inbeslaggenomen en op last van justitie vernietigd.

De vermoedelijke eigenaar van de kwekerij, een 23-jarige Amersfoorter, was niet aanwezig maar zal nog verhoord worden.

Onder invloed

LEUSDEN/AMERSFOORT De politie heeft donderdagmorgen twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

In Leusden ging het, rond 01.30 uur, om een 42-jarige inwoner van Lichtenvoorde die op de Berkenlaan zijn auto bestuurde. Hij blies 270 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van één uur.

In Amersfoort werd om 03.15 uur een 34-jarige Amersfoorter gecontroleerd op de Brabantsestraat. Hij blies 605 ug/l en raakte zijn rijbewijs kwijt. Ook deze automobilist kreeg een proces-verbaal.