Politieberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 21-09-2006

Verkeerscontrole

RHENEN De politie heeft woensdagmiddag, van 16.30 tot 17.30 uur, een verkeerscontrole gehouden op de Nieuwe Veenendaalseweg.

Tijdens de controle werd er ook gelet op de snelheid van de passerende automobilisten, waarbij gebruik werd gemaakt van een lasergun. In tien gevallen overtraden de bestuurders de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Twee van de overtreders betroffen bestuurders van een bromfiets die sneller reden dan de voor hen geldende maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat zij een voetganger niet lieten voorgaan bij een voetgangersoversteekplaats.

Controle fietsverlichting

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op woensdagavond van 21.00 tot 22.15 uur werd op meerdere plaatsen in de gemeente een fietsverlichtingscontrole gehouden. Dit leidde tot 5 bekeuringen voor het niet voeren van de verlichting.

Jongen aangehouden in lijnbus

DOORN De politie heeft woensdagmorgen om 08.20 uur een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden in de lijnbus van Utrecht naar Doorn.

De jongen werd gecontroleerd door medewerkers van Connexxion op de geldigheid van zijn plaatsbewijs. Hij toonde een vervalst plaatsbewijs waarna hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij kreeg een proces-verbaal.

Botsauto op de Rijksweg

MAARN De politie heeft donderdagmorgen om 01.40 uur een 27-jarige automobilist uit Bodegraven van de weg gehaald die op de Rijksweg A12, ter hoogte van Maarn, diverse keren tegen de vangrail reed.

Bij controle bleek dat de man onder invloed van verdovende middelen zijn auto bestuurde. Hij werd aangehouden en moest een bloedproef ondergaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Alcohol

VEENENDAAL De politie heeft donderdagmorgen een alcoholcontrole gehouden op de Rondweg-West.

Er werden 108 blaastesten afgenomen van passerende automobilisten. In één geval bleek een bestuurder, een 36-jarige inwoner van Zulte, onder invloed van alcohol zijn auto te hebben bestuurd. Hij blies 295 ug/l en kreeg een bekeuring van 220 en een rijverbod van 2 uur.