Oliesector ondanks tegenslagen nog steeds aanbevolen

Marketadvices.com

Oliesector ondanks tegenslagen nog steeds aanbevolen

Amsterdam - BP en Royal Dutch Shell kregen de afgelopen week tegenslagen te verwerken, maar de consensus over deze oliegiganten blijft positief. De aandelen uit de oliesector worden nog volop aanbevolen. Dat blijkt uit onderzoek van het onafhankelijke onderzoeksbureau Marketadvices.com.

Oliesector
De afgelopen week werden de koopadviezen voor diverse oliefondsen wederom herhaald. Zo werden voor BP en Royal Dutch Shell de koersdoelen neerwaarts aangepast, maar bleven de adviezen positief. Tegenslagen, zoals voor BP het tot 2008 inactief zijn van het olieplatform Thunder Horse en voor Royal Dutch Shell het intrekken van vergunningen voor een Russisch olieproject, worden door de internationale banken als kleine tegenslagen gezien die deze bedrijven goed kunnen doorstaan. Ook de volatiele olieprijzen hebben geen invloed op de consensus over de internationale oliefondsen.

Vastgoed
Binnen de sector vastgoed blijft het algemene beeld daarentegen negatief. Opvallend is dat dit beeld in zowel Nederland als België hetzelfde is. Vooral het aandeel Rodamco Europe heeft een negatieve consensus. Positieve uitzonderingen zijn het Engelse British Land en het Duitse Hypo Real Estate. Beide bedrijven hebben veel koopadviezen ontvangen.

Bouwsector
Voor de Nederlandse bouwsector is het beeld verdeeld over de diverse bouwbedrijven uniform positief. Vooral de aandelen BAM en Ballast Nedam bieden volgens de professionele adviseurs voldoende opwaarts potentieel. Ook voor het Franse bouwbedrijf Vinci is de consensus positief. Die positieve consensus wordt bovendien weerspiegeld in de positieve koersontwikkelingen van deze aandelen over de laatste jaren.

Internationale blik
Internationaal gezien zijn er diverse aandelen die er qua consensus positief uitspringen. Van de NASDAQ 100 aandelen zijn het vooral Google en Yahoo! die veel koopadviezen ontvangen.

Positieve consensus

Nederland België Duitsland
BAM Melexis Deutsche Bank
IMTECH Telenet Allianz

Frankrijk Engeland Amerika
LVMH Reckit Benckiser Google
VINCI RBS Yahoo!

Negatieve consensus

Nederland België Duitsland
Rodamco Europe Befimmo Schering
Nieuwe Steen Exmar Deutsche Börse

Frankrijk Engeland Amerika
Renault Kingfisher Amazon
Thomson Kelda Group General Motors

Over Marketadvices.com

Dit maandelijks verschijnend persbericht is afgeleid van de informatie op Marketadvices.com.
Marketadvices.com is een pan-Europees researchbedrijf dat internationale koop- en verkoopadviezen van gerenommeerde effecteninstellingen verzamelt en gratis verspreidt via haar website www.marketadvices.com. Deze adviezen gaan in totaal over 410 aandelen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. Daarnaast biedt Marketadvices.com inzicht in de behaalde rendementen op de afgegeven adviezen van de analisten.

Einde persbericht

Contactinformatie (