Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Man overlijdt na steekpartij / Amsterdam-Oost (21/09/2006)

Woensdagavond overleed een 27-jarige man in een ziekenhuis aan de verwondingen die hij opliep bij een steekpartij in Amsterdam-Oost. De politie arresteerde twee verdachten (21 en 23 jaar) op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf. In de buurt was het enige tijd onrustig, toen bekenden van het slachtoffer op zoek gingen naar de vermeende hoofddader. Hierbij werd een woning binnengedrongen en sneuvelden enkele ruiten. Even voor negen uur ontstond er een vechtpartij op de hoek van de Insulindeweg met de Sumatrastraat. Daarbij werd een Marokkaanse man belaagd door meerdere negroïde personen. Toen de politie ter plaatse kwam gingen de vechtersbazen ervandoor. Twee van de vluchtenden werden herkend door een politieman en konden later worden ingerekend. Het slachtoffer bleek een winkel te zijn binnengevlucht. Daar zakte hij zwaargewond in elkaar. Een omstander en politiemensen ontfermden zich direct over het slachtoffer, dat onmiddellijk werd gereanimeerd. Het Traumateam en ambulancepersoneel namen het over, waarna de man in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis werd vervoerd. Daar werd hij met spoed geopereerd. Desondanks overleed de 27-jarige man later op de avond aan zijn verwondingen. Politiemensen stelden direct een grootschalig onderzoek in rond de plaats van het misdrijf waarbij één van de agenten twee verdachten herkende die kort na de steekpartij van de plaats van het misdrijf waren weggevlucht. Zij werden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. Meer arrestaties worden binnenkort verwacht.

Rond middernacht ontstond er een gespannen situatie toen bekenden van het slachtoffer op zoek gingen naar een man die zij verdenken van betrokkenheid bij de steekpartij. De groep vernielde een deur van een woning, drong naar binnen, doorzocht de woning en verrichte enkele vernielingen. Ook sneuvelden enkele ruiten. Een 20-jarige verdachte werd hiervoor gearresteerd. De politie wist bij een andere woning te voorkomen dat de groep opnieuw naar binnen drong. Agenten arresteerden bij deze woning een van de verdachten die verdacht wordt van betrokkenheid van de steekpartij.

Over de juiste toedracht of het motief is nog niets bekend. Volgens omstanders was een verkeerstwist de aanleiding tot de vechtpartij. De politie is op zoek naar getuigen en mensen die over informatie beschikken die kan leiden tot de oplossing van dit ernstige misdrijf. Zij kunnen contact opnemen met de rechercheurs van Bureau Opsporing Noord, Bureau Waddenweg, via het telefoonnummer: 0 9 0 0 -- 8 8 4 4